Hírforgó, Képgaléria, Média

Arák napja lesz július 22-én

Valóságos arák napja lesz július 22. szombat a Cervinus Teátrum életében.


 

Míg ezen a napon a Csodaszarvas musical Ara szerepében hagyományosan Bardon Yvett lép színpadra, Emese szerepében Erdélyi Tímeának tapsolhat a nagyérdemű. Annál is inkább, mert a szerep két kiválósága, Szemerédi Bernadett és Tatár Bianka ekkor fogadnak örök hűséget párjuknak. (Mint ismeretes, Szemerédi Bernadett Széplaky Géza színművésszel, míg Tatár Bianka Gulyás Levente zeneszerzővel üli lakodalmát.) Mindezen örömteljes társasági hír a Cervinus Fesztivál kedd délelőtti sajtótájékoztatóján hangzott el – hagyományosan a Vízi Színház-beli Szeparé teraszán.

Az idén ötéves Cervinus Fesztivál apropóján elsőként Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója köszöntötte a megjelent újságírók népes csapatát és a színházbarát civil érdeklődőket. Mint elmondta, a pénteken induló hetedik évad előtt mintegy nyolcmilliós fejlesztés és felújítás történt a Szarvasi Vízi Színázban – tizenhét tételben. Ezek között hangsúlyos az immár több osztásúvá – külön hang, külön kép szekció – fejlesztett technikai torony átépítése, a színes ledlámpák felhelyezése – ez az önálló lámpasor világítja meg ezentúl a túlpart mocsári ciprusait. Továbbá a Szeparé terasz kulturált, az előadásokat nem zavaró megközelítése érdekében egy új feljáró is elkészült.

Szarvas Város Önkormányzata nevében köszöntötte az új évadot s magát a Cervinus Teátrumot is Földesi Zoltán, a Képviselő-testület vezető kulturális tanácsnoka. Többszörösen is érzékeltette, hogy mennyire büszke az idei nyár egészének hallatlanul gazdag kulturális kínálatára.

Dr. Melis János címzetes főjegyző a vezető tanácsnok gondolatait jócskán megdobta erősen szubjektív töltetű gondolataival. Többek közt a „meg kell tanulnunk vágyakozni azon dolgok felé, amelyek már rég a miénk” bölcsesség mellé tette, hogy milyen sokat jelent számára, amikor Szemerédi Bernadett verseit vagy dalait hallgatja, majd több művész nevét is említette.

A továbbiakban dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató ismertette a július 12-től július 25-ig tartó fesztivál részleteit. Ezúttal is érzékeltette, hogy minden korosztályra gondoltak a program összeállításakor. Majd tételesen elhangzottak azon sikerdarabok, amelyek az utóbbi években a Cervinus Teátrum alkotói műhelyében születtek.

A sajtótájékoztató végén a már felvezetett arák napján kívül a házigazdák a fesztivál nyitónapjának délutánjára kellemes hajós kirándulásra invitálták a megjelenteket. Azon a délutánon a Cervinus Teátrum színművészei, vendégeik, barátaik és az újságírók társaságában a Katalin II sétahajó fedélzetén érkeznek a Szarvasi Vízi Színházba.

Ezután mindenki bőven válogathatott az asztalokra halmozott promóciós és sajtóanyagokban, vagy beszélgethetett a Cervinus Teátrum jelenlévő színművészeivel.