Hírforgó, Képgaléria, Média

Sikeresen zárta a 2016-2017-es tanévet a Vajda

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2017. június 16-án 9 órakor tartotta tanévzáró ünnepségét az Evangélikus Újtemplomban.


Az ünnepséget Pápai-Tóth Orsolya, iskolánk lelkésze nyitotta meg egy közös énekléssel és imádkozással. Lázár Zsolt esperes úr egy bibliai idézet köré formálta gondolatait, amit a Zsoltárok könyvében olvashatunk: „Utaidat, Uram, ismertesd meg velem, ösvényeidre taníts meg engem!” 

Iskolánk tanulóinak műsora következett, melyet Bondor Boglárka Varró Dániel versével nyitott meg. Az elköszöngetés balladájával mondott búcsút a nyári szünetre iskolánktól. Urbán Roberta köszöntötte megjelent vendégeinket, majd iskolánk tehetséges zenészei kápráztattak el bennünket zenei illetve ének tudásukkal. Először Zima János Kovács Béla Salem Alekhem című művét adta elő klarinéton Iváncsó Viola, a Chován Kálmán művészeti alapiskola zongoratanárának kíséretével. Már többször gyönyörködhettünk Mulholland Sadie csodálatos hangjában. Most Dombi Bettinával adták elő a Read all about it című dalt.

Kitajkáné Szántai Mária igazgató asszony ünnepi beszédében felelevenítette az elmúlt tanév kiemelkedő eseményeit – volt bőven miről beszélni -, majd a legjobbam teljesítő tanulók könyvjutalomban, illetve elismerő oklevélben részesültek.

Minden évben a legeredményesebb diákok kiemelt jutalomban részesülnek. Egy részét a 12-es tanulók a ballagási ünnepségen már átvehették, de három alsóbb éves tanuló is elismerésben részesült.

Sebők László – Szőnyi-díjat, Gyekiczki Fanni – Misik-díjat, Gruner Benedek – Kunos-díjat kapott. Örömünkre Gyekiczki Fanni díját a díj alapítójának lánya, Misik Zsuzsanna személyesen adta át.

A Reformáció 500. évfordulóját ünnepeljük az idén. Iskolánk poszter pályázatot hirdetett Reformáció és alkotás címmel. A sok szép alkotás közül a legjobbakat jutalmaztuk. A poszterek megtekinthetők az Evangélikus Újtemplomban.

Mielőtt még igazgató asszony lezárta volna a tanévet, az énekkar köszönt el mindannyiunktól Ákos Gyermekember című dalával.

Az ünnepség után mindenki megkapta az iskolában a bizonyítványát, és hazavihette iskolánk 2016-2017-es évkönyvét, ami összefoglalója iskolai munkánknak.

De az évzáróval még nem mindenkinek ért véget a tanév. A 12. osztályosok számára még most kezdődik a hajrá, hétfőn kezdődnek a szóbeli érettségik. Az írásbeli dolgozatokat látva úgy gondolom, aggodalomra nincs oka senkinek J

Június 26-án egy hétre vendégül látunk nyári tehetséggondozó táborunkban több mint 30 általános iskolás tanulót.

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium sikeres évet zárt, nagy várakozással tekintünk a következő tanév elé.

Mészáros Tünde
igazgatóhelyettes