Hírforgó

Gulyás Levente is befutott a beszélgetésre

Vasárnap este Lapis Erika színművésszel indult útjára a Szarvasiak a víz fölött sorozat.


A népeket nem kicsit, de nagyon megtévesztette az előzetesen a Szarvasi Vízi Színház újságjában tévesen kiadott információ az ingyenes esték kezdőidőpontjára vonatkozóan. Így mind a Rádió Szarvasban, mind a Körös Televízióban nem győztük eleget ismételni, hogy ezen esti produkciók egységesen 20.30-kor kezdődnek. Egyedül a kicsiket érintő meseszínházi előadások indulnak 18 órától. Végül is mintegy másfélszáznyi néző ült be a vasárnap esti beszélgetésre.

A Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete részéről Józsa Vilmos mondta a frappánsan rövid házigazdai felköszöntést, amely előtt az egyesület hölgyaktivistái finomabbnál finomabb süteményekkel kedveskedtek az estre érkezőknek. A felköszöntő után Szenes János, a neves művész vendég beszélgetőtársa lépett színpadra, s egyben mind a Teátrumi Társaság, mind a Békéscsabai Jókai Színház nevében köszöntötte a nagyérdeműt. A zenés beszélgetés folyamán Lapis Erika öt dallal kedveskedett szülővárosa közönségének.

Először a tőle elmaradhatatlan Piaf sanzon, a Mylord hangzott el. Ezután a Feketer Péterből a „Szerelemhez nem kell szépség”, majd a Mamma Mia musicalből a Hadd köszönjem neked című ABBA sláger. Következett a Tessedik musical híres, Velem van gyermekem betétje.

Erre időzítve befutott a színpadra Gulyás Levente zeneszerző is, aki nemes emberi gesztusként Lapis Erikával közösen szentelt néhány percet az egy éve elhunyt rendező, Gergely László emlékének.

Az est végén Lapis Erika édesapja, Lapis Tibor 60. születésnapja alkalmából abszolút meglepetésként Horváth Charlie nagy slágerét, az „Az légy, aki vagy”-ot énekelte. A dalok között életéről, eddigi pályafutásáról beszélt. A beszélgetés nagyjából a Békéscsaba, Debrecen, Budapest, Dunaújváros, Szarvas, Tatabánya, Szeged helyszínek köré épült. A nagy játékerővel és kellemes mesélőkedvvel felvértezett vendég legemlékezetesebb szerepeiről, terveiről vallott. Szellemesen könnyed mondataival szórakoztatta közönségét.

A sorozat következő állomása július másodika lesz, amikor is Novodomszky Éva lesz a vendég. Őt a továbbiakban Harencsár László és Lestyan-Goda János estje követi. Ne feledjék, minden esetben este fél kilences kezdéssel.