Hírforgó, Képgaléria, Média

Elvarázsolt makettpark Szarvason a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁN!

Mesés éjszakai kaland részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a fényfestett Mini Magyarország makettparkba az év legrövidebb éjszakáján.


2017. június 24-én, szombaton maguk a látogatók is bekapcsolódhatnak az éjszakai Arborétum és Mini Magyarország életébe. A látogatók kíváncsi tekintete elől nappal rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, besétálnak a Mini Magyarországba, a lombok között pedig baglyok, denevérek indulnak éjszakai vadászatra.

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban ezen az éjszakán kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is, sőt a mini Balatont és a Dunát fluoreszkáló kavicsok szegélyezik. Az este leglátványosabb produkciójaként a Mini Magyarországban egyedülálló fényfestésre várják a látogatókat, míg a Szarvasi Arborétumban detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve vezetett túra indul este 21:00 órától. Az út során kiderül, milyen denevér- és bagolyfajok élnek az Arborétumban, valamint megleshetjük az idős fák alatt rejtőzködő élőlényeket. Légy részese te is ennek a varázslatos éjszakának!

Program:

  • 20.00 – 24.00 Mini Magyarország fényfestett makettpark
  • 21.00 -24.00 Éjszakai bagoly- és denevérles az Arborétumban (szakvezetéses túra detektorral és éjjellátóval).