Hírforgó, Jegyzet, Magazin

„Csiszár Imrével bármikor dolgoznék”

Még a kőszínházi évad végén a Művészben volt egy nagy sikerű Terefere Liszi Melinda színművésszel. Azután az évadzáró gálán átütő sikerrel énekelte a „Csudijót” a My Fair Lady-ből. Az akkor betervezett beszélgetésből végül a minap lett egy hármas baráti kávézás a Szeparéban, a Monte Cristo próbái közben.


– Hogy sikerült a kőszínházi évadod?

– Nyolcvan estét a Sík Ferenc Kamara színpadán játszottam. Nagyszínpadon csak a Diótörő és egérkirályban és a Légy jó mindhalálig felnőtt bérletes előadásaiban szerepeltem.

– Láttunk a Macskajátékban és Mrozek Tangójában is.

– Ó igen, a Tangó! Csiszár Imre rendezőként rendkívüli, inspiratív egyéniség. Vele öröm dolgozni. Bármikor szívesen folytatnám vele a munkát. Maradva a Tangónál, Mrozek amúgy is kedvenc szerzőim egyike, mestere az abszurdnak. Azért is szeretem ennyire, a mi világunk is ennyire abszurd manapság.

– Nyári terveid?

– Most, hogy beugrottam a Kobrába Lilla helyett, lemegy a Monte Cristo, közben Nagy Robival gőzerővel dolgozunk a Made in Hungary estünkön. Augusztusban elvisszük Szegedre is, azután jövünk vele Szarvasra.

– Pihenés?

– Barátnőmmel, Gubik Petrával pár napra kiugrunk a horvát tengerpartra. Mellette még néhány nap Anyával és a bátyám gyerekeivel itt a környéken. Egy kis strandolás, nekik való színházzal, ilyesmi.

– Ősszel mire készülsz?

– Tamási Áron Ősvigasztalását rendezi Csabán Béres László. Vele csináltuk korábban a Bernarda Alba házát is. Én leszek az egyetlen női szereplő a népes férfi mezőnyben. Izgalmas kihívásnak ígérkezik.

– Szép nyarat és várunk augusztusban Nagy Robival a Made in Hungary-val!