Hírforgó, Képgaléria, Média

Fedőneve: Olvasótábor

Ezt a talányos nevet azok fejthették meg, akik velünk töltöttek egy hetet a Benka iskolai könyvtárában. Volt is bőven bátor, vállalkozó kedvű gyermek. Hétfő délután, dacolva a nagy meleggel, 31 fővel indult a móka.


A gyermekközpontú tematikát követve – nem feledve, hogy szünidő van – tartalmas délutánokat szerveztünk a gyerekeknek. Oldottan, felhőtlenül szórakozhattak és közben sokat tanulhattak is.

Sok szép pillanatban, izgalmas élményben, vicces szituációban volt részünk.

Micimackó végigkísérte a foglalkozásokat, a gyerekek szinte abba se akarták hagyni a mesélést, alig várva, hogy újra játszhassanak Micimackó konditermében.

Minden nap feltűnt a bölcsesség szimbóluma, a bagoly. Különböző technikákkal, mindig csak természetes anyagok felhasználásával készültek az alkotások.

A programot gazdagította a Fazekas nyomdában tett látogatás.

A Városi Könyvtár Régi Gyűjteményének megtekintése is nagy élmény volt. Itt láthatták a gyerekek – többek között – az 500 éve kiadott gót betűs könyvet, valamint Benka Gyula kézírását is.

A délutánokat megtűzdeltük könyvtártani ismeretekkel, nyelvi játékokkal, rejtvényekkel és mozgásos feladatokkal is.

Végül a tábort a héten tanultak összegzéseként egy vetélkedővel zártuk le. A verseny eredményeként mindenkit a „Bagolyrend” tagjává fogadtunk.

Jó volt látni, amikor a nyüzsgő csapat boldogan vitte haza az aznap elkészített munkáját és másnap vidám arccal újra megjelent a foglalkozásokon.

Bízunk benne, hogy ez a hét még közelebb viszi a gyermekeket a könyv és az olvasás szeretetéhez.

Nem véletlenül választottuk táborunk mottójául az alábbi idézetet:

„A lelke mélyén mindenki szeret olvasni….
Csak van, aki még nem találta meg a kedvenc könyvét.”

JÖVŐRE, VELETEK, UGYANITT!

Farkas Antalné, Gerhát Katalin, Nagy Nikolett
Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda