Hírforgó, Képgaléria, Média

Plébániai hittantábor a Gyakorlóban

A hit hősei ismét megelevenedtek 2017. 07. 10. és 14. között a szarvasi Szent Klára Plébánia által megrendezett hittantáborban.


A 24 alsó tagozatos hittanos résztvevővel induló táborban azokkal a szentekkel ismerkedhettek meg, akikre kicsik és nagyok egyaránt a keresztény cselekvő hit szuperhőseiként tekinthetnek. Terítékünkre ebben az évben Néri Szent Fülöp, az öröm szentje, Árpád-házi Szent Margit békeszerző királylány, Szent László lovagkirály és a szerzetesek kerültek. Fő helyszínünk idén is a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolája volt. A kézműveskedéssel, dramatikus játékokkal, árnybábozással, csapatépítő játékokkal, vetélkedőkkel, énekekkel és imákkal tarkított foglalkozások mellett a táborozók minden nap kirándultak egy kicsit. Játszottunk a ligetben, liliomos kincseket kerestünk a Szent Klára templomban, lovagi tornán vehettünk részt a Szárnyaló Lovastanyán és megnéztük, hol lakik Ambrus atya. A plébánián a szerzetesnap jegyében levendulát morzsolhattunk és illatzsákocskákat készíthettünk. Az utolsó napot a Körös-parti szarvasi Horgászüdülőben töltöttük, ahol kis műsorunk segítségével bemutattuk a héten megismert szenteket, majd bográcsos ebéddel és egy jó hangulatú családi délutánnal koronáztuk meg a hetet.

A résztvevők számára ingyenes hittantáborunk megvalósulását a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Szent Klára Plébánia, a Máltai Szeretetszolgálat, a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Iskolája és Pedagógiai Kara, valamint a szülők nagylelkű adományai támogatták. Hálás köszönetet mondunk mindenkinek, aki valamilyen formában segítette táborunkat.

A tábor szervezői voltak: Jancsó Brigitta és Gyekiczki Istvánné Bacsa Piroska hitoktatók. Segítőik voltak: Solcan Kármen tanító szakos hallgató, továbbá Majoros Kata, Fabó Csenge és Borbély Dávid, a Vajda Péter Gimnázium önkéntes diákjai.

Jancsó Brigitta