Hírforgó

Augusztusban is látogassanak el a Körös-Maros Nemzeti Parkba!

A vakáció utolsó hónapjában is sok izgalmas programmal várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.


Augusztus 20-án a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban (Szarvas) valamint a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban (Dévaványa) is rendkívüli nyitva tartás lesz.
Augusztus 21-24. között (hétfőtől csütörtökig) rendezzük meg a Bihari Települések Természetvédelmi Táborát, melynek helyszínéül a Bihari Madárvárta szolgál. A táborba általános iskolák felső tagozatos tanulóinak jelentkezését várjuk. A programban terepi túra, geocaching ranger túra, fotóiskola, népi játékok, kerékpártúra, játékos vetélkedő, tájismeret, helyi kultúrtörténet, madárgyűrűzés, horgászat és íjászat szerepel. A résztvevők megkóstolhatják az ugrai halas ízeket is.
A részvételi díj 20 ezer forint, mely tartalmazza a szállás, az étkezés és a programok díját is. További információkat Motkó Béla természetvédelmi őrkerület-vezetőtől kaphatnak a +36 30 2773514-es telefonszámon.
Augusztus 23. és szeptember 27. között a Csanádi pusztákon lehetőség nyílik a gyülekező kék vércsék alkonyi megfigyelésére. A szakvezetéses túrák hossza 4 kilométer, időtartama 2 óra. A találkozó pontos helyét és időpontját telefonon egyeztetjük a jelentkezőkkel. További információ és jelentkezés Balogh Gábor természetvédelmi területfelügyelőnél a +36 30 546-6990-es telefonszámon.
Augusztus 26-án, szombaton 16.00 – 22.00 óra között „Dagonya a csillagos ég alatt – Állatkertek éjszakája” a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. A résztvevők sok érdekes információt tudhatnak meg az éjszakai életmódot folytató állatokról. Ragadozómadár bemutató, mentett állat szabadon engedése és szarvas dagonya is szerepel a programban. Részletesebb információk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark elérhetőségein kérhetők: 66/313-855, +36-30/475-1789, Email: korosvolgy@kmnp.hu
Augusztus 26-27-én egy éjszakai programra hívjuk Önöket a Kígyósi-pusztára. A „Hátamon fű, szememen csillag” elnevezésű túra során a Perseidák meteorraj megfigyelése a cél. További információ és bejelentkezés:Boldog Gusztáv természetvédelmi őrkerület-vezetőnél a +36 30 475 1777-es telefonszámon.
Augusztus 26-27-én (szombaton és vasárnap) gépkocsis szakvezetéses túrára várjuk az érdeklődőket Dévaványára, a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba. A túra mindkét napon 19.00 – 20.00 óra között zajlik. Az érdeklődők információkat kaphatnak a térség táj- és kultúrtörténetéről, közelebbről is megismerkedhetnek az ottani növény- és madárvilággal. A program díja 8000 Ft/ gépkocsi (maximum 4 fő). További információk és előzetes bejelentkezés: Lengyel Tibor természetvédelmi tájegységvezetőnél a +36 30 475 1778-as telefonszámon.