Felhívások, Képgaléria, Közlöny, Média, Sziréna, Videók

Előzzük meg a vízi baleseteket!

Békés megyében a rendőrök a balesetek, tragédiák megelőzése érdekében rendszeresen végeznek ellenőrzéseket a Körösökön.


Rendszeresek a vízi rendészeti ellenőrzések a Körösök Békés megyei szakaszán. A nyári időszakban több kijelölt szabad strand működik, a balesetek megelőzése érdekében elengedhetetlen a fürdőzés szabályainak betartása. A folyók medre helyenként hirtelen mélyül, a víz hőmérséklete, a sodrás erőssége sem kiszámítható. Ezért még a jól úszóknak is tanácsos az óvatosság. Ittas állapotban, vagy közvetlenül étkezés, napozás után ne ugorjanak vízbe. A gumimatracok, felfújható játékok, gumicsónakok nem életmentő eszközök, ezekkel nem szabad a mély vizet jelző bójákon, köteleken túlra evezni. A gyermekekre különösen ügyelni kell, ha tudnak úszni, még akkor se fürödjenek felnőtt felügyelet nélkül. Ha strandolás közben elromlik az idő, feltámad a szél, villámlani kezd, ki kell jönni a vízből.

A csónakkal, hajókkal közlekedőknek is ügyelniük kell a biztonságra. Rossz állapotú, műszaki hibás vízi járművekkel, illetve kötelező felszerelések, a mentéshez szükséges eszközök, megfelelő méretű és minőségű mentőmellények nélkül ne induljanak el! A hajók vezetői figyeljenek az úszókra, fürdőzőkre, szabad strandok közelében lassítsanak.

A nyári időszakban a Gyulai Rendőrkapitányság, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség és a Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei a leggyakrabban a Kettős-Körösön, illetve a Hármas-Körösön járőröznek. A folyókon kívül a horgásztavakon, holtágakban is tartanak ellenőrzéseket. A fürdőzőket, a horgászokat és a hajósokat is arra kérik, hogy tartsák be az előírásokat, legyenek tekintettel egymásra.