Hírforgó, Képgaléria, Média

„Feketén a hófehér” sakktábor

Idén második alkalommal táborozhattak együtt a benkás sakk tehetséggondozó műhely tagjai. A tanév alatt sok elméleti, gyakorlati tudással gazdagodtak, több versenyen megmérették magukat.


A nyári táborban egész más elv alapján járták körül a sakk világát. Minden nap tartogatott valami izgalmas, érdekes tevékenységet számukra. A sakkfigurák megelevenedtek vasalógyöngyképen, zsugorfólián, gyöngyfűzésben, álarcon.

Frankó János asztalosmester jóvoltából a huszárt faképen festették meg a diákok. Finom illat lengte be az iskolaépületet mikor a mézeskalács figurák készültek.

A Tessedik Sámuel Múzeum ódon falai között Horváth Mariann múzeumpedagógus segítségével mindenki elkészíthette saját tarisznyáját, agyagból formázhatta kedvenc figuráját. A sakklabirintus óriás társasjáték során bábuként lépkedve az ismereteiket is bemutatták a sakkozás szabályaival kapcsolatban.

A nagy kánikula miatt jólesett a fürdőzés a Városi Szabadstrandon és fagyizás az Ildikó Cukrászdában.

Az ÖKO táborosokkal karöltve Zalán Csaba testnevelő vezetésével a sárkányhajózás élményét is átélhették a tanulók. A különböző osztályokban, évfolyamokba járó gyerekek a drámajátékokon keresztül szeretetteljes, baráti csapatot alkottak s különböző érzékelőjátékokon keresztül készségeiket is fejlesztették.

Az ötödik nap végén a sakkozók dalát, a Cikcakk sakk dalt vidáman énekelve búcsúztak el egymástól és tanáraiktól a diákok.

Buzás Tünde, Huszti Erika – táborvezetők
Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda