Hírforgó, Képgaléria, Média

Az arTúr Fesztivál második napja is fantasztikusan sikerült

A szomszéd városban zajló fesztivál második napjának krónikája.


A Katolikus templomban a Szolnoki Szimfonikus zenekar lépett fel Izaki Maszahiro japán karmester vezénylésével. A nagy múltú zenekar teltházas műsort adott az érdeklődő közönségnek. A hangversenyen Händel, Halvorsen, Bach, Beethoven és Mozart darabjaiból kapott kis ízelítőt a közönség, betekintve ezzel a barokk és a bécsi klasszika korának csodálatos zenei életébe.

A délután és az este másik helyszíne a Túri Fazekas Múzeum udvara volt. A „Lisztes játszóban” a gyerekek népi játékokat próbálhattak ki, valamint a kenyérsütés folyamatának lehettek részesei játékos formában. Sütögetés közben a Kolompos zenekar húzta a talpalávalót, akiktől egy fergeteges gyermekkoncertet kaptak felnőttek és gyerekek egyaránt.

Az este további részében a Creme de la Pop zenekar lépett fel egy igazán egyedi produkcióval. A csapat fogta a ’90-es évek mindenki által ismert magyar popdalait és ötvözte a ’30-as évek francia „manouche” swing stílusával, amely egy igazán eredeti és magával ragadó hangzásvilágot eredményezett az érdeklődők nagy-nagy örömére.

Az estét ismét kertmozival zárták, mégpedig egy igazi klasszikussal, A legényanya című filmmel.