Hírforgó

Tökéletes áttekintés a 2016/2017-es tanévről

Az utóbbi évek során megszokhattuk, hogy a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium minden tanévzáróra Pazar kiállítású évkönyvvel rukkol ki. Most sincs másképp.


 

Az „idei termés” a napokban került a kezembe. Amolyan kedvcsinálónak érdemes átlapoznunk. Azt már elöljáróban megjegyzem, hogy ez a mostani évkönyv is hallatlan gazdag tartalommal bír. Aki majd évek-évtizedek múltán kézbe veszi – természetesen a mai olvasó is -, enciklopédikus mélységű kötetet olvashat végig a Vajda életéről.

Az Iskolánk mozgatórugói nyitófejezetet – így a kötet egészét – Kitajkáné Szántai Mária igazgatóasszony tanévnyitó beszéde vezeti fel hagyományos módon. A fejezet számtalan exkluzív témája közül kiemelkedik a vajdás öregdiákokról, Árvai Pál síravatójáról és a Görgey Endre köszöntéséről szóló írás. A Tanév rendje fejezet sorra veszi az elmúlt év történéseit.

Hatalmas és átfogó az ehhez kapcsolódó részletes beszámolók fejezete. A Vajda életének minden területét felvillantja. Ezúttal is sokszínű az ifjú tehetségek bemutatása, amely főként a színház iránt elkötelezett diákok eredményeire fókuszál. Ezt követi a kiemelt sportesemények krónikája, majd a rajz és vizuális kultúra fejezete a folytatásban. Elmaradhatatlan az osztályok és a végzősök, a versenyeredmények és a díjazottak bemutatása.

A 344 számozott oldalt tematikus fotók és rajzillusztrációk egész sora kíséri. Az Évkönyvet a Kitajkáné Szántai Mária, Horváth Edit, Liska Zsolt, Mészáros Tünde, Németh Judit összetételű Szerkesztőbizottság jegyzi.

A hangulatos címlapot Liska Zsolt tervezte. A fotókat Bencsik Ernő készítette. A tartalmas és szép kivitelű évkönyv Fazekas András nyomdájában készült.

Minden részletében kitűnő olvasmány.