Felhívások, Közlöny

Felhívás lakossági útépítésre

Tisztelt Szarvasi Lakosok! Szarvas Város Önkormányzata az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról szóló rendeletében lehetőséget biztosított arra, hogy a szilárd burkolattal nem rendelkező utak kiépítése lakossági összefogással és hozzájárulás mellett történjen meg.


Sajnos, ebben az önkormányzati ciklusban belterületi útépítésre kiírt pályázat vélhetően nem jelenik meg, így minden útépítés kivitelezését az Önkormányzatnak és a lakosságnak kell közös erőből elvégeznie.

A rendelet értelmében a szilárd burkolattal nem rendelkező utak kiépítéséhez a teljes kivitelezési költség 25%-át az ingatlantulajdonosok állhatják, míg a további 75 %-át Szarvas Város Önkormányzata biztosítja egy erre elkülönített keretből.

Szarvas Város Önkormányzata várja az útépítési szándékkal rendelkező utcák lakóközösségeinek kezdeményezését.

Amennyiben felkeltette érdeklődésüket az útépítés lehetősége, úgy keressék választókerületi képviselőjüket, vagy amennyiben kényelmesebb Önöknek, úgy minden részletre kiterjedő felvilágosítást Szarvas Város Polgármesteri Hivatala (Klimaj Attila útügyi referens) is tud adni. Mindemellett a rendelet a www.szarvas.hu honlapon teljes terjedelmében megtekinthető.

Tegyünk együtt a jövőnkért, kényelmünkért! Várom szíves érdeklődésüket, megkeresésüket!

Szarvas, 2017. augusztus 23.

Babák Mihály
Szarvas város polgármestere