Hírforgó, Képgaléria, Média

Tanévnyitó a Székelyben

2017. szeptember 1-jén, szép napsütéses időben 26 osztály sorakozott fel osztályfőnökük vezetésével a GYSZC Székely Mihály Szakképző Iskolája és Kollégiumának szépen feldíszített udvarán, és figyelte az új tanévet megnyitó ünnepi műsort.


“A tanulás élmény. Minden más csak információ.” (Albert Einstein)

A Himnusz hangjai után Pap Dóra 12. D és Bencsik Miksa 14. D osztályos tanulók köszöntötték diáktársaikat, majd Albert Einstein tanulással kapcsolatos intelmeit tolmácsolták, hogy mindenkinek mosolyogva, jó érzéssel induljon az új tanév.

Kovács Zsuzsanna, a Gyulai Szakképzési Centrum főigazgató asszonya ünnepi gondolatai után ismertette Kohut Andrásnénak, az iskola leköszönő igazgatójának pedagógusi életútját, kiemelve város közoktatásában vállalt szerepét. Ezután Jancsurák József szakmai főigazgató-helyettessel együtt átadták a „Címzetes igazgató” címet, és a vele járó oklevelet.

Ezt követően Kohut Andrásné megköszönte az elismerést, majd visszaemlékezett az igazgatóként eltöltött évekre, az elért eredményekre, és hangsúlyozta a tanulás, a szakmatanulás fontosságát.

Babák Mihály, Szarvas város polgármestere is felidézte az elmúlt évek örömeit, viszontagságait, amelyet az igazgató asszonnyal együtt megéltek. Megköszönte az együttműködést, kitartást, a közös munkát, melynek eredménye a jól működő, színvonalas iskola, a Székely.

Az ünnepi műsor talán legmeghatóbb pillanata volt, amikor Bencsik Miksa verssel búcsúzott a diákok nevében Flórika nénitől. „Az ember a múltba ezerszer visszanéz, könnyűnek látszik a búcsúzás, de búcsúzni mindig nehéz.” – mondta, majd átadta a virágcsokrot megköszönve a sokéves áldozatos munkát.

Az új tanévet Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony nyitotta meg. A diákokat kötelességtudatra, elhivatottságra, fegyelmezettségre, együttműködésre kérte, melynek eredménye a tanulmányok sikeres befejezése lesz. Hangsúlyozta, az intézményben mind az infrastruktúra, mind pedig a humán erőforrás adott ahhoz, hogy a diákok elérjék céljaikat, igazi tudással felvértezve hagyják el az iskola falait. Ehhez kívánt erőt és kitartás mind diáknak, mind pedagógusnak, majd megnyitotta a 2017/2018-as tanévet.

A diákok nevében Kovács Gábor 12. E osztályos tanuló virágcsokorral köszöntötte iskolánk új igazgatóját az első közös tanév kezdetén remélve, hogy otthon érzi majd magát az iskola falai között.

Folytatva a több éves hagyományt a 9. évfolyamos osztályok képviselői egy köszöntő oklevelet vehettek át az igazgató asszonytól. A felsorakozott hét diák kicsit megilletődve, de mosolyogva vette át az oklevelet, mely szerint 2017. szeptember elsejétől az iskola diákközösségének tagjai lettek.

A Szózat elhangzása után az osztályok osztályfőnökeik vezetésével tantermeikbe vonultak, ahol az új tanévvel kapcsolatos információkhoz jutottak, átvehették tankönyveiket.

Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna