Asztalitenisz, Sportsarok

Budapesti és francia sikerek

Nem telt eredménytelenül a nyár vége sem a Szarvasi Körös Asztalitenisz Sportegyesület fiatal tehetségének, Szántosi Dávidnak.


A közelmúltban Budapesten rendezték meg a BVSC I. osztályú országos utánpótlás asztalitenisz ranglista versenyét. Itt a Szarvasi Körös ASE képviseletében Szántosi Dávid az alábbi eredményeket érte el:

U11 fiú egyéniben (a 11 évesek közt) 2. helyezést ért el, U13 fiú egyéniben a legjobb 5-8. helyen végzett, még serdülő fiú egyéniben kivívta a főtáblára jutást. Serdülő fiú párosban a legjobb 8 közé jutásért búcsúzott a Szántosi Dávid-Kizakisz Nikolaosz páros.

Schilitigheimben (Franciaország) rendezték ugyancsak a közelmúltban a 32 ország válogatott utánpótlás versenyzőit felsorakoztató újonc egyéni Európa-bajnokságot. Itt Dávid a következő eredményekkel büszkélkedhetett:

A 2006-os születésű fiúk közt egyéniben az első 4 fős csoportban Ivan Kondratev (Oroszország) ellen 3:2, Gabriel Sanchez (Spanyolország) ellen 3:2, még Mateo Pageze andorrai játékos ellen 3:0-s eredményt ért el. A második körben úgy sikerült csoportelsőséget kivívni, hogy Latvus Spaurs litván és Dorian Sellier francia játékosok ellen is 3:0-s eredményt harcolt ki. A harmadik körben Nathan Pilard francia és Yamid Shuan Eitay izraeli fiatalok ellen szintén 3:0-s meccseket játszott. A negyedik fordulóban a főtáblára jutásért Sergel Gazavian orosz játékos búcsúztatta 1:3-as meccsen úgy, hogy az első szett nyerése után még 9:6-ra vezetett a fiatal szarvasi játékos. Így azonban nem került főtáblára, de az eddig vezető út mind-mind igen nagy siker Szántosi Dávidnak és természetesen a Szarvasi Körös ASE-nek és edzőjének, Fest Attilának, aki hasznos tanácsokkal látta el a verseny alatt.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.