Kézilabda, Sportsarok

Magabiztos hazai győzelem a nyitányon

Augusztus 7-től készültek az NB II nyitányára edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel az NKK-sok, és várták a nyitányt a Barna Károly (korábban Szarvason is volt edző) irányította gyulaiakat.


Szarvasi NKK-Gyulai Sport NKFT 32-18 (13-6), NB-II-es női kézilabda mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Csiger, Körmendi.

Szarvas: JUHOS, Kovács 1, HAJDÚ 6, Raffai-Such 2 ,Szabó 3, BALOGH 7/3, Bagi 1.  Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám 1/1, Szőke 2, SEMJÉNI 5/2 ,MESTER 4, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Gyula: Borsos-Buzási 1, Asztalos 2, Radnóti 3, Nagy C.1, Nagy, RÁCZ 3/2, CSAPÓ 3. Csere: Nelle, Csiffári 1, Szabó 3/1, Gyepes 1. Edző: Barna Károly.

Kiállítások: 12 ill. 6 perc. Hétméteresek: 8/6 ill. 4/3 a cserék.

A mérkőzés hazai góllal indult, de gyorsan egyenlítettek a vendégek, sőt a vezetést is átvették. Tapogatódzó játék, két kihagyott szarvasi büntető és a 9. percben 3-3 az állás. Hajdú inditott a holtpontról, gólt lőtt és hétmétereseket harcolt ki, így a szünetre már 13-6-ra alakult az állás.

Pihenő után magasabb fokozatra kapcsoltak a Körös-partiak, gyors gólokkal végleg eldöntötték a partit. A 41. percben 11 volt közte (21-10). A játékrész utolsó harmadában a cserék folytatták a gólgyártást, Mester és Semjéni volt többször is eredményes.

A fürdővárosiak az előző szezonokban szarvasi színekben játszó Radnóti és Buzási játékával sem tudtak jelentős ellenállást tanúsítani. Az NKK magabiztosan tartotta itthon a két bajnoki pontot.

Szeptember 24-én az újonc szolnoki együtteshez utaznak a szarvasiak.

Ifi mérkőzés: Szarvas-Gyula 27-32.