Hírforgó, Képgaléria, Média

Sikeres hulladékmentesítő akció a Mezőtúri úton

Csatlakozva az országos “TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz is szeptember 17-én, vasárnap “Zöld Nap” címmel városszépítésre, hulladékgyűjtésre hívtuk a város lakóit a Mezőtúr felé vezető út, a Szarvasi Arborétum és környezete városrészre.


Az akció célja a környezetszennyezés megállítása, az illegálisan lerakott szemét feltérképezése és felszámolása volt. A borús-esős idő ellenére az előzetesen jelzett kb. 60 fő önkéntesből 27 fővel kezdtük meg a munkát. Képviseltette magát az Aranykor Nyugdíjas Egyesület, a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete, a Szlovák Általános Iskola, a Szarvasi Cipó Kft., az MTTSZ Szabadidős és Lövészklub, valamint Szarvas Város Önkormányzata.

Megközelítőleg 25 db tele zsák és ezen felül gumiabroncs, műanyag homokozó, wc csésze, mosogatótálca és egyéb más hulladékot gyűjtöttünk két óra alatt. Az akció sikeres volt, a kitűzött célunkat teljesítettük, a két várost elválasztó (Szarvas-Békésszentandrás) Mezőtúri úthoz vezető szakaszát megtisztítottuk.