Hírforgó

Italautomatások találkoztak Szarvason

Szép hagyománya a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetségnek, hogy minden évben az ország különböző pontján kellemes környezetben értékelik eredményeiket és meghatározzák a következő időszak feladatait.


A kötetlen, baráti hangulatú szakmai találkozó házigazdai tisztét minden esetben az a település tölti be, ahonnan az előző év „Év Italautomatás Vállalkozója Díj” tulajdonosa kikerül. Mivel 2016-ban Szarvasról ezt a rangos elismerést Bátor András nyerte el – sőt mi több, tavaly decemberben Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a VOSZ felterjesztésére az Év Vállalkozója címet is átvehette -, így városunk adhatott otthont a mostani rendezvénynek.

A nap folyamán az ország minden részéről érkező szakemberek a Liget Hotel Wellness és Konferencia Központban találkoztak és tartalmas szakmai értékelésen vehettek részt. A festő környezetben lezajlott értékelés után egymást váltották a szín- és ízpompás események. Egyebek közt az Arborétum-Mini Magyarország megtekintése, sétahajózás, az újranyitott Aranyszarvas felkeresése és a Szent András sörök helyszíni vegymintavétele is szerepelt az élménygazdag nap programjában.

Még a Liget-béli gyülekező helyszínén Szőllősi Balázs, a Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség elnöke érdeklődésünkre elmondta, hogy az aktuális szakmai feladatuk az automaták online bekötése a NAV-hoz, a legfontosabb szövetségi teendő.

Mint hangsúlyozta, az egyfelől áremelkedést is hozhat magával, másfelől a jelenleg működő automaták számbeli csökkenését is.

– Ezt a folyamatot részünkről megfelelő minőségi szolgáltatással kell ellensúlyoznunk – fogalmazott Szöllősi Balázs, aki a szövetségi tradíciók szellemében társadalmi munkában látja el elnöki teendőit.