Hírforgó, Képgaléria, Média

Szarvasi egyveleg a Cervinus Teátrummal

Szeptember 20-án, szerda este egy minden percében élvezetes és rendkívül színes művészeti palettán megrajzolt gálaműsorral lépett színpadra Szarvas delegációja a 25. Báthory Napok nyitóestjén Szilágysomlyón.


A Bökény (ma Andrei Muresanu) utcai Városi Kultúrház előtermében román idő szerint este hatkor – az időközben megérkezett dr. Melis János címzetes főjegyző és Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadó jelenlétében – Szenes János, a Szarvasi Történelmi Emlékút Közalapítvány elnöke nyitotta meg a Szarvas város kulturális és gazdasági értékeit megjelenítő kiállítást.

Ezt követően vendéglátók és vendégeik a szép számú nagyérdemű érdeklődése közepette bevonultak a színházterembe. A Szarvas egyveleg című gálaműsor előtt dr. Simon Péter, a Báthory Alapítvány elnöke méltatta a 25. Báthory Napok hagyományát és jelentőségét. Szarvas város üdvözletét dr. Melis János címzetes főjegyző tolmácsolta köszöntőjében, érzékeltetve szerteágazó testvérvárosi kapcsolatunk sokszínűségét.

Catalin Septimuc Turcas, Szilágysomlyó polgármestere ünnepi beszédében köszöntötte a város közösségét, szólt a Báthory Alapítvány áldozatos ténykedéséről és a gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolatrendszerről. (Későbbiekben teendői elszólították az éppen érkező moldván és lengyel delegációk fogadása kapcsán.)

A köszöntők után Csasztvan András, a Cervinus Teátrum igazgatója lépett a mikrofonhoz és átvette a gálaest konferálását. Horváth Gábor, a Jókai Színház hangtechnikusa hangosított ezúttal.

A Szarvas egyvelegben a somlyóiak láthatták a Cervinus Teátrum négy kiválóságát. Szemerédi Bernadett, Bardon Ivett, Timkó János és Polák Ferenc a musicalirodalom gyöngyszemeiből válogattak, a helybéli nagyérdemű legnagyobb megelégedésére. Iváncsó József három legtehetségesebb tanítványával szórakoztatta a közönséget. A Tessedik Táncegyüttes fiatal táncosai az egyebek közt oláhost és tirpák táncokat is felvonultató kínálatukkal szereztek élménygazdag perceket a nézőknek.

A hálás közönség végezetül vastapssal köszönte meg a szarvasi egyveleget. A két város testvérvárosi kapcsolatában ez volt az első alkalom ilyen mélységű művészeti bemutatkozásra.

A vendéglátókkal közösen elköltött vacsora után a Cervinus Teátrum által összefogott művészeti delegáció az éjszaka folyamán hazatért Szarvasra.