Sziréna

Ittasan, jogosítvány nélkül vitte el ismerőse autóját

A tulajdonos engedélye nélkül vitt el egy autót egy férfi Dévaványán. Jogosítványa nem volt, ráadásul ittasan ült volán mögé. A rendőrség két bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt vádemelést javasol ellene.


Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit 2017. szeptember 2-án, 18 óra 45 perc körül Dévaványán. A férfi, akinek soha nem volt jogosítványa, ismerőse autójával volt. Kiderült, hogy a kocsit a tulajdonos engedélye nélkül vitte el, mert nem akart hazáig gyalogolni abból az italmérőből, ahol több pohár sört megivott. Tudta, hogy ismerőse úgy szokta leállítani az autóját a háza előtt, hogy benne hagyja az indítókulcsot. Beleült a kocsiba, elindult, de a rendőrök néhány utcával arrébb leállították.

A Szarvasi Rendőrkapitányság engedély nélküli vezetés szabálysértés, járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett miatt indított ellene eljárást. A bűncselekmények miatt elrendelt nyomozást a rendőrség 2017. szeptember 27-én lezárta, és a büntetőeljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségre.