Képgaléria, Sziréna, Média

Megérkezett Békés megyébe az ötödik hazai gyártású gépjárműfecskendő

Szeptember huszonegyedikén huszonöt vadonatúj, hazai gyártású gépjárműfecskendőt, valamint öt, korábban hivatásos tűzoltóságokon szolgálatot teljesítő tűzoltóautót adtak át Budapesten, a Hősök terén. Így a Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság is bővült egy új HEROS-RÁBA AQUADOUX-X 4000-es típusú gépjárműfecskendővel, amelynek ünnepélyes készenlétbe állítására és felszentelésére szeptember huszonnyolcadikán került sor.


A rendezvény megnyitásaként Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy ezzel a gépjárművel európai, de világszínvonalon is helyt tudunk állni. Hiszen azok a felszerelések, amelyek megtalálhatók rajta a világon bármelyik tűzoltó gépjárműfecskendővel fel veszi a versenyt.

Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere, beszédében hangsúlyozta, hogy Szarvason és kistérségében az egyik legfontosabb dolog a biztonságérzet. Külön öröm, hogy ez a gépjármű szolgálja a szarvasi állományt, a várost, a kistérséget és a távolabbi lakosokat is, ha szükség van rá. Fontos a városnak, hogy mindent megtegyen a tűzoltóság fejlesztéséért.

A köszöntőbeszédeket követően dr. Pintér Sándor belügyminiszter által a központi ünnepségen adományozott indítókulcsot a megyei igazgató átadta Bíró Zoltán tűzoltó alezredesnek a Szarvasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnokának.

A rendezvényünk utolsó mozzanataként a történelmi egyházak képviseletében Horváth Olivér evangélikus lelkészt megáldotta a tűzoltóautót és annak felszerelését.

A rendezvényt követően a meghívott vendégek megtekinthették a kiállított gépjárműfecskendőt.