Hírforgó, Képgaléria, Média

Mosdódallal citeráltak… és országos negyedikek lettek Csabacsűdön

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma összefogva az UNILEVER Magyarország Kft.-vel – valamint támogatók egész sorával – ez évben is pályázatot hirdetett az Iskolamosdó Felújítási Program keretein belül.


Az internetes szavazással záruló versenyben országos negyedik helyet ért el a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola. A napjainkban száznál alig több kisdiákot oktató intézményben hétfő délelőtt került sor a „kisiskola” gyönyörűen felújított mosdójának ünnepélyes felavatására.

A mindvégig családi hangulatú ünnepség elején Hajdú Emese vezényletével – pontosabban közreműködésével – felhangzott a csabacsűdi diákok speciálisan citerakíséretre komponált Mosdódala. „A mosdóba mindenki jár” és hasonló elmés bölcsességeket tartalmazó nóta valójában versenydala volt a pályázó iskolai közösségnek.

Az otthonos hangulatú tanteremben Sutyinszki Zoltán iskolaigazgató köszöntője után Molnár József polgármester mondta el gondolatait.

– Egy olyan intézménnyel gazdagodott településünk – fogalmazott beszédében -, amely az általános iskolai gyerekek, közelebbről az alsós kisdiákok kényelmét szolgálja.

Molnár József azt is elmondta, hogy az 1931-ben épült „kisiskolában” negyven éve alakították ki a mosdókat, így azokra már nagyon ráfért a felújítás.

A továbbiakban vendégek, házigazdák, ünneplő kisdiákok azt is hallhatták, hogy a Domestos által támogatott kampány során – melynek vásárlásakor minden esetben öt forint folyt be az országos akció céljára – összesen 13 millió forint gyűlt össze. Maga az akciósorozat 2015-ben indult Magyarországon.

A felszólalók sorában szót kapott az UNILEVER képviseletében Sós Nikolett, aki meleg szavakkal érzékeltette, hogy tulajdonképpen hazajön Csabacsűdre, mivel 3 éves korától 16 éves koráig legszebb nyarait itt töltötte. A mély kötődésű kapcsolat mind a mai napig megmaradt a csabacsűdi családokkal.

Majd elérkezett a pillanat, amikor Molnár József polgármester és Sós Nikolett az ünneplők jelenlétében egy kis emléktáblát helyezett el a felújított mosdó bejáratánál. Ezt követően a vendégek megtekintették házigazdáikkal az új bojlerrel is felszerelt létesítményt – patika tisztaságú illemhelyeivel ellátva. Végezetül az ünneplő felnőttek és gyerekek az avatás helyszínéül szolgáló tanterem rögtönzött büféasztalainál fogyaszthatták azokat a fenséges ízvilágú szendvics-, torta- és süteménykölteményeket, amelyeket a Kondorosról érkezett híres vendéglős, Varga János és kollégája szervíroztak a tőlük megszokott magas szintű igényességgel és eleganciával. A jó étvágyú kisdiákok lelkesen fogyaszthatták a falusi életképpel díszített hatalmas tortacsoda figuráit is.