Hírforgó

„Nyelvvizsgára készültünk Szlovákiában”

Szeptember 10-én mi, a Szlovák Általános Iskola nyolcadikosai, vonatra szálltunk, hogy néhány órás út után Budapestről induljunk tovább – immár autóbusszal – szlovákiai úti célunk felé.


Vidám hangulatban telt az idő, majd a délutáni órákban várakozással teli izgalommal érkeztünk meg Kisgaramba (Hronec).  A település hegyekkel körül vett, csendes kisfalu.

Négyágyas szobákban rendezkedtünk be az elkövetkezendő egy hétre. A vacsora után kötetlen beszélgetésben ismerkedtünk, barátkoztunk vendéglátóinkkal.

Másnap mindenki számára elkezdődött az iskola, ahol szlovák anyanyelvű pedagógusok irányításával tökéletesíthettük nyelvtudásunkat. Nagyon sok játékos szóbeli feladat segítette félelmeink legyőzését, hiszen nem is olyan könnyű megszólalni egy másik nyelven. Az utolsó napokban már bátran kerestük a szlovák szavakat a kommunikációs gyakorlatokon. A sikerélmények növelték szereplési kedvünket. A megszerzett tudásunkról egy vizsga keretében számoltunk be.

Természetesen a hét nem csak tanulással telt, vendéglátóink változatos szabadidős programokat biztosítottak számunkra. Így eljutottunk Habakukyba (Mesefalva), kirándultunk a Magas-Tátrába, és felültünk a lanovkára is.

Tudásunkban gyarapodva, emlékekkel gazdagodva indulhattunk haza. Reméljük, ez a hét mindnyájunk számára hasznos segítséget nyújtott a sikeres nyelvvizsga eléréséhez.

„Köszönjük vendéglátónknak ezt a hetet!”

Hlbocsányi Attila
a Szlovák Általános Iskola nyolcadikos tanulója