Hírforgó, Képgaléria, Média

A Magyar Népmese Napja a GFF Gyakorlóintézményében

Szeptember 30. Benedek Elek születésnapja, a magyar népmese napja.


„Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!”

(Részlet a Magyar Olvasástársaság 2005-ös felhívásából)

A GFF Gyakorlóintézményében már hagyománnyá vált, hogy a magyar népmese napja alkalmából iskolások mesélnek az óvodásoknak. Nem történt ez másképp az idén sem.  A negyedik osztályos tanulók: Bencze Hunor, Éri Nóri Bianka, Makai Emma, Sindel Janka és Szécsi Emma látogatott le régi óvodai csoportjába és örvendeztette meg a kicsiket.

A mesehallgatás után a gyerekek lerajzolhatták a mese egyik mozzanatát, amelyből a Pedagógiai Kar könyvtárában családias rajzkiállítást rendeztünk. A kiállításon a gyermekek megtekinthették egymás alkotásait, büszkén mutatták saját alkotásukat. A kiállítás mellett lehetőségük volt a gyerekeknek mesekönyveket nézegetni, még több magyar népmesével megismerkedni, illetve Mihály Zoltánné Stünci óvodapedagógus előadásában hallgathatták meg A kismalac és a farkasok című népmesét.

A gyermekek sok élménnyel gazdagodva, büszkén tértek vissza óvodai csoportjukba.

Palyafári Fruzsina
szakvezető óvodapedagógus, mkv.