Hírforgó, Képgaléria, Média

Honvédelmi Haditorna verseny

A Magyar Tartalékosok Szövetsége, Békés megyei Szervezete 2017. szeptember 29-én szervezte meg a XVI. Honvédelmi Haditorna versenyét. A verseny lebonyolítására a helyszínt a békéscsabai repülőtér biztosította. Az ünnepélyes megnyitót követően, a sikeres regisztráció után kezdetét vette a verseny.


Intézményünket (a Gyulai SZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, Szarvas) négy tanuló: Berényi Tamás, Szepesi Gábor, Földvári Norbert és Kovács Gábor képviselte.

A versenyszámok között szerepelt a terepfutás, kézigránát dobás, tereptan, lövészet, tesztlap kitöltése, fegyverismeret, egészségügyi ismeretek, akadálypálya és különböző ügyességi feladatok, majd végül kötélhúzás. Az egyes versenyszámok közötti időben a versenyzők kipróbálhatták magukat íjászatban, paintballban, valamint airsoft lövészetben is, illetve különböző bemutatókon vehettek részt. A versenyt ebéd, valamint eredményhirdetés zárta. Csapatunk, habár mindent megtett a győzelemért, nem jutott dobogós helyre, de ez nem tántorít el minket attól, hogy jövőre is induljunk, hiszen, mint tudjuk: Nem a győzelem, a részvét a fontos!

Teljesítményükhöz gratulálunk.

Jansik István