Hírforgó

Dr. Somfai Kara Dávid és Ágoston Béla élményelőadása

Október 6-án, péntek este a Gál Ferenc Főiskola első emeleti előadójában a 35. születésnapját ünneplő Szarvas Város Barátainak Köre különleges élményt kínált ünneplő tagságának és az érdeklődőknek.


Dr. Somfai Kara Dávid orientalista és Ágoston Béla zeneközelítő egy mély tudományos és érzelmi ihletettséggel átfűtött előadás során avatták be a nagyérdeműt művészeti illetve tudományos pályájuk titkaiba. Az előadás végén pedig extra produkcióként „vokálpatrióták” formációban is felléptek.

A minden pillanatában lenyűgöző előadást követően a Baráti Kör vezetése díszfogadást adott dr. Lipcsei Imre dékán közreműködésének köszönhetően a Pedagógia Kar tanácstermében. A fogadáson a „vokálpatrióták” mellett a másnapi ünnepi díszközgyűlésre meghívott élő sportlegendákat is köszöntötték.

Pohárköszöntőt mondott dr. Lipcsei Imre dékán, Szirony Pál, a szarvasi kötődésű olimpikonok és szövetségi sportvezetők köszöntésének ötletgazdája, valamint Szenes János, a Szarvasiak a víz fölött vízi színházi beszélgetéssorozat szerkesztője. Utóbbi meg is invitálta a két zseniális előadót a Szarvasiak a víz fölött sorozat 2018-as estjeire.