Kézilabda, Sportsarok

Egy félidő elég volt!

Rosszul kezdett a vendég csapat, ez már szinte hagyomány vidéken.


Lajosmizse UKC – Szarvasi NKK 24-30 (17-14), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Lajosmizse, 69 néző. Vezette: Marton Zsófia, Szabó Eszter.

Szarvasi NKK: KASIK-BAGI 1, HAJDU 5, SZABÓ 9/2, Raffai-Such 3, KOVÁCS 9, Balogh. Csere: Juhos, Pillár (kapusok), Ábrahám, Semjéni 3, Mester, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián.

Lajosmizse legjobb dobója: Márki 7. Kiállítások: 6 perc+végleges kizárás, ill. 8 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 2/2.

Kimaradtak a helyzetek, sok volt az eladott labda és a védekezés is hézagos volt. A huszonegyedik percben már 14-8 volt az állás. Ekkor volt egy 3 perces hajrá és megtörtént a felzárkózás 14-13-ra, de az egyenlítés elmaradt. Szünetre 3 gólos hátrányal mentek a szarvasiak.

A szünetben az edzői „intelmek” használtak. A második félidőre megváltozott a játék képe és a 37. percben 19-19 lett az állás. Ez alatt az idő alatt jó kapus teljesítménnyel, látványos gólokkal felzárkózott a Körös-parti gárda. Ezt követőn már csak a gólkülönbség volt kétséges. A fáradó és nem túl sportszerű mizseiek ellen megérdemelt győzelmet aratott az elmúlt évi bajnok. A második játékrész alapján dicséretet érdemel a szarvasi csapat minden tagja.

Az ifjúsági csapat is győzőtt: Lajosmizse UKC – Szarvasi NKK 21-27. A férfi megyei bajnokságban  Gyulai SE-HC Szarvas 35-49 (16-24).

Október 14-én 17 órától Szarvasi NKK – Gyomaendrődi NKSE találkozó lesz.