Hírforgó, Képgaléria, Média

Gyíkavató a kollégiumban

Hagyomány, hogy a Székely kollégiumába beiratkozott 9. évfolyamos tanulók számára – mintegy a közösség tagjai közé befogadás jelképeként – avatót szervezünk szeptember hónapban.


Az idei tanév Gyíkavatója szeptember 26-án került megrendezésre rendhagyó módon az iskola aulájában, mivel a kollégiumunk felújítása még nem fejeződött be teljesen. Ez a kis változás azonban egyáltalán nem szegte kedvünket, lelkesen készültünk a „nagy napra”.

Magát a gyíkavatót megelőző héten is minden napra változatos programokat állítottunk össze, mellyel az volt a célunk, hogy a kollégisták megismerjék egymást és közelebb kerüljenek egymáshoz. Szerveztünk floorballt, karaoke partyt és sorversenyt is a csapatok számára.

A felsőbb évfolyamosok mentorálásával saját produkciót is be kellett tanulni és ezen a délutánon bemutatni az újonc kollégistáknak. Emellett olyan mókás feladatokat állítottunk össze, melyről úgy gondoltuk, hogy mindenki tetszését elnyeri majd: Volt lufi borotválás, papírtánc, történetmesélés adott szavak felhasználásával, toronyépítés pohárból. Talán a legnagyobb sikert az a feladat aratta, amikor a tanulóknak a lábujjuk segítségével kellett egyik pohárból a másikba önteniük a vizet. Hangos buzdítással igyekeztek a szurkolók a számukra legszimpatikusabb csapatokat biztatni. Zárásként a gyíkok együtt mondták el az eskü szövegét és fogyasztották el az „ízletes” avatóitalt, melynek receptjét sajnos nem árulhatjuk el, csupán annyit, hogy alkoholt természetesen nem tartalmazott.

A feladatokat pontoztuk, a legtöbb pontot elért csapatot tortával jutalmaztuk. Nekünk, nagyoknak, kifejezetten tetszettek az idei feladatok, melyek sokszínűek voltak. Örömmel állapítottuk meg, hogy sikerült egy emlékezetes délután összehozni. Reméljük a többi Gyíkavató is ilyen jó lesz, mint az idei.

a végzős kollégisták