Kézilabda, Sportsarok

A vártnál nehezebb két pont

A szomszédvár elleni találkozó hazai góllal indult, de gyorsan jött az egyenlítés.


Szarvasi NKK-Gyomaendrődi NKSE 25-20 (16-10). NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 80 néző. Vezette: Hirth, Tárnyik.

Szarvasi NKK: Kasik-Bagi 1, Hajdu 1, Szabó 3/1, Raffai-Such 10/5, Balogh 4, Kovács 5. Csere: Juhos, Pillár (kapusok), Ábrahám, Semjéni, Szőke 1, Mester, Trnyik, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Gyomaendrőd NKSE: BOTOS-Nagy B., Szücs 5, Mag 3/2,  Fekécs 1, Dinya 2, Urbán. Csere: Baráth 4/1, Farkasinszki,  Gyuricza 1, Németh 3, Fülöp, Kruchió, Tari, Frolyó. Edző: Lakatos Tibor.

Kiállitások: 6 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 4/3.

Sőt a 9. percben 3-5 volt az állás. Az eredményt látva összekapták magukat a pályaválasztók és tízperces hajrával 10-6-ra változtatták az állást.  A továbbiakban felváltva estek a gólok, de főleg a kapusok jeleskedtek mind két oldalon. Szünetre 16-10 volt  látható az eredményjelzőn.

Pihenő után nagyobb iramot és gólokat vártak a szurkolók, de nem ezt kapták. A vendégek emberfogással próbálkoztak. Előbb Raffait, majd Szücsöt szorosan követték és ezzel szemben nem találta az ellenszert a Szarvas. A  gyomaiak faragtak  hátrányukból és a 40. percben feljöttek 18-15-re. Száva edző időkéréssel és cserékkel igyekezett felrázni csapatát, de ez csak annyira sikerült, hogy végül öt gól különbséggel itthon maradt a két bajnoki pont. A játékot lassító vendégek elérték céljukat, hogy a másokik félidőt megnyerték és  kis arányú  vereséggel megúszták az összecsapást.

Az október 21.-i újonc Újkigyás ellen sem lesz könnyű a jó eredmény elérése.

Az ifjúsági csapat Mester Zsófi 14 gólos eredményességével 34-19-re nyert.