Képgaléria, Labdarúgás, Média, Sportsarok

Parázs hangulatban egygólos győzelem!

Az alapszakasz első körének utolsó, 11. fordulójában az Orosházi Rákóczi csapatát fogadtuk. Az utóbbi hetek gyengébben sikerült eredményei miatt feltétlenül szükségünk volt a három pontra, hogy ne szakadjunk le az élmezőnytől.


A 21. percben Moldván végzett el szögletet jobbról, a magasan befelé szálló labdába Ludányi ütött bele, és mivel nem ő volt kapus, így kezezés miatt tizenegyest ítélt Telek játékvezető. A büntetőt Somogyi értékesítette, a kapu bal oldalába lőve. 1-0.

A bekapott gól után talán egy kicsit jobban elkezdte csipkedni magát a vendég együttes, de ez annyira erőtlen volt, hogy helyzetekben nem lehetett mérni. 

Az első játékrészben több feljegyezni való esemény már nem történt. Nem úgy a második elején. Először a nézőtéren pörögtek fel az események, majd a lényegesebb helyszínen, a játéktéren is megmutattuk ki játszik hazai pályán, először Furár tizenhat méteres lövését piszkálta ki a jobb sarokból Tóth, a 49. percben, majd újabb egy perc múlva, Somogyi csúsztatott öt méterről, kicsivel a bal kapufa mellé.

A végjátékhoz közeledve újra megélénkült egy kicsit a meccs, a 79. percben Somogyi huszonkét méteres, felpattanó lövését védte orral Tóth. A 81. percben lezárhattuk volna a mérkőzést, de Magyar tizennégy méterről leadott lövését is hárította a jó napot kifogó orosházi kapus.

Már letelt a rendes játékidő, de még maradt egy kis látnivaló, ekkor Bálint terítette le könyékkel Magyart, majd még meg is taposta a földön fekvő játékosunkat, így nem maradhatott el a jogos kiállítás sem.

Összességében elmondhatjuk, hogy az egész mérkőzésen görcsösség jellemezte a játékunkat, tudásunknak töredékét sem vittük fel a pályára, mivel a Rákóczi sem nyújtott jobb teljesítményt nálunk, így minimális arányú győzelmünk megfelelt a játék képének. Az viszont örömteli tény, hogy ilyen gyenge játékkal is három ponttal gazdagodtunk, így visszakapaszkodtunk a dobogó legaljára. Jövő hétvégén újra hazai pályán mérkőzünk, ezúttal a Gyulai Termál csapatával. Viszont ezt a találkozót szerdán megelőzi a Magyar Kupa meccsünk, ahol Salgótarjánban próbáljuk beverekedni magunkat Magyarország legjobb 32 csapata közé, ami a szarvasi labdarúgás történetének egyik legnagyobb eredménye lenne. Ehhez kívánok sok sikert fiúk!

Jók: Szikora, Kukovecz, Furár.

Szarvasi FC – OH. Rákóczi Vasas SE 1-0 (1-0)

Szarvas, Erzsébet liget – 130 néző. Játékvezető: Telek András (Sándor I., Krisán J.).

Szarvas: Lévai B. – Viszkok D., Polonszki P., Szikora M., Pecznik P. (Kukovecz D.), Moldván K. (Klimaj Z.), Zima D., Kriska N., Furár R., Somogyi J., Farkas N. (Magyar M.). Vezetőedző: Rétes Pál.

Orosháza: Tóth K. – Albert L. (Egry A.), Kiss Z., Ludányi P., Simon R., Bálint D., Boros B., Nyéki B., Németh G., Mazán N., Dudás P. Vezetőedző: Dávid Sándor Zsolt.

Gólszerző: Somogyi J. 22′ (büntetőből)

Kiállítva: Bálint D. 92′ (durvaságért)

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– Nagyon bíztam az elmúlt hetek vesszőfutása után egy jobb folytatásban. Sajnos ezt játékban nem sikerült megvalósítanunk, így csak az eredménynek örülünk.

Dávid Zsolt:

– Két egyforma csapat mérkőzésén a szerencsésebb nyert. A második félidei játékunkkal megérdemeltük volna a döntetlent.

A mérkőzés videós összefoglalója: