Hírforgó

Keddi rövidek

Rövidhírek Szarvas város és környéke közelmúltbeli történéseiből.


Tájékoztató szemle a Kacsa-tónál | A múlt heti képviselő-testületi ülés előtt Babák Mihály polgármester, Janurik György építészmérnök a projektcsoport jelenlétében tartottak szakmai tájékoztatót a Kacsa-tónál a terület rendezésére vonatkozóan. Az eddig elképzeléseknek megfelelően szó esett a palánkvár rekonstrukcióról, a rendezvénycsarnokról, fásításról.

Emléklap az Önkormányzatnak | Szarvas Város Önkormányzata emléklapot kapott dr. Hoffmann Imrétől, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkárától a III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon való részvételért.

Piacfedés 10 millióból | A Startmunka mintaprogramban megvalósult két fedett piaci csarnok összesen 200 négyzetméteren valósult meg bruttó 10 millió 106 ezer 997 forintból.

Nem pályázhatunk | A Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukcióba panziók fejlesztésére a Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. üzemeltetésében levő szálláshelyekre nem vehető igénybe támogatás, mivel egyik sem bejegyzett panzió.

Dankó Béla közbenjárását kérte | Babák Mihály polgármester a közelmúltban Dankó Béla országgyűlési képviselő közbenjárását kérte annak érdekében, hogy a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztés Program III. ütemében új tornateremhez juthasson.

Háromezer Nap Mint Nap | A napokban Pierre, a Körös TV kiválósága kiszámolta, hogy a 2002 szeptemberében indított Nap Mint Napnak elértük a 3000. adását. Ezen belül mintegy 700 polgármesteri beszélgetésre került sor szerdánként. Mint az ismeretes, az önkormányzati beszélgetések sora 1999 október táján indult a Cervinus Rádió Ma-Holnap műsorában hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek reggeli adások formájában. 2007-et követően az önkormányzati műsorral a Rádió Szarvas kisközösségi rádió műsorában is jelen vannak, csütörtök reggelenként, pénteki ismétlésekkel.

Gyémánt és arany | Október 21-én szelén, vas, gyémánt és arany diplomák átadására került sor a SZIE Tessedik Campusán. Az evangélikus Ótemplomban rendezett méltóságteljes ünnepségen több ismert szarvasi gazdász is átvehette díszoklevelét. Így például gyémántdiplomát kapott Jansik Tamásné, Kasuba János és dr. Müller Ferenc, valamint Melis Pál. Az aranydiplomások között láthattunk Mihály Istvánt, Gyulavári Andrást, Lestyan Goda Pált is. Az örökifjú öreggazdászokat Babák Mihály polgármester Szarvas tiszteletbeli polgáraivá fogadta.

Ragány Misa Gödöllőn | A Cervinus Teátrum gödöllői vendégjátékán a Csodaszarvas musicalben Ragány Misa ugrott be Nánási Attila szerepére, harmadik kabarként. Beugrása kitűnően sikerült.

A Liszi-Nagy kettős Mezőtúron | Mezőtúr város ’56-os emlékünnepségén Liszi Melinda és Nagy Róbert színűvészek adtak emlékműsort.

Bardon Ivett-Boronyák Gergely Békésszentandráson | Békésszentandrás nagyközség 1956-os megemlékezésén Bardon Ivett és Boronyák Gergely, a Cervinus Teátrum színművészei működtek közre.

November végéig | Demeter Zoltán sírkő-mészkő készítő mester 2017. november 30-ig végzi el az I. világháborús katonatemető és az I. világháborús emlékmű felújítását. Mint az ismeretes, Szarvas Város Önkormányzata erre a célra 3 millió forintot nyert a Honvédelmi Minisztérium pályázatán.