Hírforgó

Sportfejlesztések és virtuális séta az Arborétumban

Hírek a szarvasi növénykert történéseiből.


Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új lehetőségek nyílnak sportolni vágyó egyetemisták, felsőfokú oktatásban részt vevő fiatalok számára a Szarvasi Arborétumban.

Az EFOP 3.4.3-16-2016-00012 „Az agrárképzés tudásmenedzsment keretrendszerbe integrált, gyakorlatorientált, tartalmi és módszertani fejlesztése a digitális agrár- és élelmiszergazdaság elvárásainak tükrében” címet viselő Európai Uniós project keretében számos más beruházás és fejlesztés mellett megkezdődtek az arborétumi csónakház kivitelezésének munkálatai.

Az alapszintű egészségnevelési projekt segítségével a hallgatói sporttevékenységek motiválása, sportolási lehetőségek megteremtése történik sport és egészségnevelő szolgáltatások fejlesztésével.

A fejlesztés célja bekapcsolni a Szarvasi Arborétumot a Szent István Egyetem sportéletébe a Hallgatói Önkormányzat képviselőinek közreműködésével.

A pályázat további fejlesztései között vízi tanösvény és röplabda pálya kialakítása is szerepel, amelynek helyszíne szintén a Szarvasi Arborétum lesz.

* * *

A páratlan természeti adottságokkal rendelkező kertet mostantól virtuálisan is bebarangolhatják az érdeklődők a Google Street View szolgáltatásának segítségével a Szarvasi Arborétumban.

Tegyenek egy sétát a Pepi-kertben a Google Maps / Google Térkép használatával, kattintsanak az utcakép funkcióra, így bárhol, bármikor megtekinthetik a csodálatos kert legszebb részleteit.

Osszák meg élményeiket, töltsék fel saját fotóit is akár, így még emlékezetesebbé válhatnak kirándulásaik a Pepi-kertben.