Hírforgó

Sportolási lehetőségek a Szarvasi Arborétumban

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően új lehetőségek nyílnak sportolni vágyó egyetemisták, felsőfokú oktatásban részt vevő fiatalok számára a Szarvasi Arborétumban.


Az EFOP 3.4.3-16-2016-00012 „Az agrárképzés tudásmenedzsment keretrendszerbe integrált, gyakorlatorientált, tartalmi és módszertani fejlesztése a digitális agrár- és élelmiszergazdaság elvárásainak tükrében” címet viselő Európai Uniós projekt keretében számos más beruházás és fejlesztés mellett megkezdődtek az arborétumi csónakház kivitelezésének munkálatai.

Megtörtént a csónakház alapozása, a következő hetekben a részben zárt, cölöpökön álló építmény kivitelezési munkálatai is megtörténnek.

A pályázat keretében az alapszintű egészségnevelési project segítségével a hallgatói sporttevékenységek motiválása, sportolási lehetőségek megteremtése történik sport és egészségnevelő szolgáltatások fejlesztésével.

Célunk, a Szarvasi Arborétum bekapcsolása a Szent István Egyetem sportéletébe a Hallgatói Önkormányzat képviselőinek közreműködésével.

A pályázat további fejlesztései között vízi tanösvény és röplabda pálya kialakítása is szerepel, amelynek helyszíne szintén a Szarvasi Arborétum lesz.

INFORMÁCIÓ: