Kézilabda, Sportsarok

A második félidő döntött

Az első félidőben a gyengébb játékerőt képviselő hazaiak lassították a játékot,  többször passzívvá alakítva.


 

Abony KC-Szarvasi NKK 27-35 (16-18), NB II-es női kézilabda-mérkőzés. Abony, 100 néző. Vezette: Mazzag, Parádi.

Szarvasi NKK: Juhos-BAGI 6, Balogh 5, Szabó 5, Raffai-Such 10/2, Hajdu 2, KOVÁCS 7. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám, Semjéni, Gábor, Szőke, Mester, Tasgyik, Trnyik. Edző: Száva Flórián.

Kiállítások: 2 perc ill. 4 perc. Hétméteresek: 0/0 ill. 3/2. Vendégek legjobb dobója: Tar 8.

Ezt a stílust vették át a vendégek is, amit a félidő végi szoros eredmény is mutat (16-18). Bár többször volt lehetősége a szarvasiaknak az eredmény növelésére, de a helyzetek kimaradtak. Naggyá téve az abonyi kapust könnyelmű, elkapkodott lövésekkel.

Fordulás után feljavult a védekezése a Körös-partiaknak és a helyzetek értékesítése is egyre jobb lett. Fokozatosan növelte előnyét a vendég együttes a fáradó hazaiak ellen. Ebben a játékrészben csak a különbség volt kérdéses, amely akár kétszámjegyű is lehetett volna.

Száva Flórián:

– Ha jobban koncentrálnak a lányok, már az I. félidőben eldönthették volna az összecsapást, és akkor akár kétszámjegyű is lehetett volna különbség.

November 11-én 17 órától Szarvasi NKK-Makó KC összecsapásra kerül sor az Alkotmány utcai Sportcsarnokban. Abonyban is nyert az NKK ifjúsági csapata 29-19-re, ezzel zsinórban negyedik győzelmüket aratták a fiatalok.