Hírforgó, Képgaléria, Média

Őszi hajózás a Dunán

Budapest kifogyhatatlan látnivalóból. Mi, felsős benkások az idén is útra keltünk, hogy ismerkedjünk fővárosunkkal. Ködös időben indultunk, de napsütötte város várt minket. 


Mi kell egy ilyen évről-évre visszatérő kiránduláshoz? Lelkes gyermekcsapat, akik nem riadnak meg a gyaloglástól. Természetesen négy tettrekész pedagógus, akikből egy rajong a budapesti látványosságokért és panorámáért.

Az idén a program a Sziklakórház látogatása volt, ahol még megtekinthettük az Atombomba kiállítást is. A kórházat a vár alatti barlangrendszerben alakították ki és 1943-45 között illetve 1956-ban légókórházként működött. Majd a hidegháború idején atombunkerként funkcionált.

Az időszakos kiállítás a Hirosimára és Nagaszakira ledobott atombomba áldozataira és túlélőire emlékezik.

A csodálatos napsütésben a Halászbástyáról gyönyörködtünk a panorámában, körbesétáltuk a Mátyás-templomot, melyet 2004-2013 között kívül-belül teljesen felújítottak.  A másik nevén Nagyboldogasszony-templomot belülről is megnéztük. Szépsége mindannyiunkat elkápráztatott. Sok érdekességet megtudtunk történetéről, a felújítás körülményeiről idegenvezetőnktől.

A várbéli séta után a Várkert Bazárnál hajóra szálltunk és több híd alatt áthaladva a Dunáról is gyönyörködtünk a fővárosban.

A Művészetek Palotájánál várt a buszunk és élményekkel tele, fáradtan utaztunk haza. Jövőre ismét szeretnénk újabb látnivalókkal ismerkedni.

Révész Éva
szervező pedagógus
Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda