Hírforgó

GFF Gyakorló Általános Iskola sikerei a megyei angol versenyen

A TIT, Körösök Vidéke Egyesület és a Lencsési Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény idén 13. alkalommal rendezte meg Békéscsabán megyei szintű angol versenyét az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói részére.


A versenyen nemcsak írásban, hanem szóban is felmérték a diákok tudását, hiszen a verseny a TELC nyelvvizsgára épül.

A tesztlap kitöltése után a versenyzők különböző nyelvi helyzetekben kommunikáltak egymással a több éves tapasztalattal rendelkező TELC vizsgáztatók előtt.

A versenyen a megye 18 iskolájából 100 tanuló mérhette össze angol tudását, köztük a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola 3 diákja. Tehetséges tanulóink az idei tanévben is szép eredményt értek el:

Nyolcadik évfolyamon Nagy-Bobvos Noel 5. helyezést, Tóth Etele 7. helyezést ért el.

A versenyen a hetedik évfolyamosokat Sechna Dorina képviselte, aki élete első egyéni angol megmérettetésén az írásbeli és a szóbeli feladatokban is szépen teljesített. Eredménye alapján ő is nyelvvizsga szint feletti eredményt ért el.

A kimagasló eredményekhez nagyban hozzájárult, hogy mindhárom diákunk aktívan részt vesz az iskolában működő angol idegen nyelvi műhely délutáni foglalkozásain, melynek kiemelt célja a sikeres nyelvvizsgára való felkészítés. Emellett szívesen vesznek részt más angol nyelvi megmérettetésen is.

Tehetséges tanulóinknak nemcsak tanulmányi eredménye kiemelkedő, hanem nagyszerű sportemberek is.

Gratulálunk a szép teljesítményhez!

Tolnai Tímea angol nyelvtanár