Diáksport, Sportsarok

GFF Diákolimpia Ezüst! Megyesi Hunor ezüstérmes lett a Diákolimpián

A karatésok hétvégén megrendezett Diákolimpiáján Megyesi Hunor az utánpótlás kategóriában ezüstéremmel gazdagította iskoláját, a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskolát.


2017. november 11-én Szigetszentmiklóson került sor a XXII. Karate Diákolimpiára. A rangos eseményre 54 egyesület 704 sportolója adta le nevezését. A verseny különlegessége, hogy az indulók nem egyesületeket, hanem iskolájukat képviselik, így eredményükkel oktatási intézményüknek szereznek dicsőséget.  A Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolát  Megyesi Hunor képviselte az országos megmérettetésen. 

Hunor első mérkőzését 4:1-re, a másodikat 5:0-ra nyerte, mindkét meccsen elsütve egy szemet gyönyörködtető kontrollált fejrúgást, bebiztosítva ezzel a továbbjutást.

Következett az elődöntő. Hunor itt az első megszerzett találatával a fináléba küzdötte magát. Versenyzőnk a döntőben is végig fölényben volt, az utolsó másodpercig 2:1-re vezetett,ám itt valószínűleg már a biztosnak hitt győzelem tudatában figyelme kihagyott, ellenfele meg tudta lepni őt és ezzel megfordította a végére az állást. A szinte már megszerzett arany helyett végül egy kellőképpen fényesen csillogó ezüstérem került Megyesi Hunor nyakába és Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola éremtáblázatába az Országos Karate Diákolimpián.

Tanulónk kiváló felkészítő edzője: Ruzsinszki György

Sz. Zs.