Hírforgó, Képgaléria, Média

Pályaválasztási vásár 2017

Ismét kétnapos pályaválasztási vásárnak adott otthont 2017. november 8-9-én a békéscsabai Csaba Park. A nagy hagyományokra visszanyúló rendezvény legfontosabb célja, hogy segítséget nyújtson a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, közép- és felsőfokú oktatási intézmények tanulóinak, valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára.


Ennek érdekében a vásár lehetőséget teremtett az iskolákkal, a felnőttképzési intézményekkel, a munkáltatókkal és egyéb pályaválasztásban érintett szervezetekkel való személyes találkozásra.

A pályaválasztási vásáron bemutatkozhattak Békés megye középfokú oktatási intézményei, így iskolánk, a GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma (Szarvas) is. A rendezvény első napján intézményünket, képzéseinket Ozsváth Zsuzsanna igazgató asszony, Vincze Sándor gyakorlati oktatásvezető, valamint a 13. évfolyamba járó ügyviteli titkár szakmát tanuló diákok mutatták be standunknál az érdeklődőknek: a már hagyományosnak mondható képzések mellett új képzéseket indítottunk be az idei tanévben és tervezünk jövőre is. A szakközépiskolai képzésben a cukrászt, szakgimnáziumban pedig a turisztika és a vízügy ágazatokat. Mindenkit arra biztattunk, hogy látogassanak el iskolánkba 2017. november 13-17. között, amikor arra adunk lehetőséget, hogy akiknek nem sikerült részt vennie a nyílt napunkon, azok is betekintést nyerhessenek iskolánk mindennapjaiba. Előzetes bejelentkezés alapján így ők is részesei lehetnek annak, hogy gyakorlatcentrikus tanórai foglalkozásokat láthassanak.

Nagyon sok tanuló és szülő kereste fel standunkat, informálódtak, megtekintették diákjaink kiállított munkáit. Szórólapjaink szépen fogytak, a második nap végére szinte mindet begyűjtötték az érdeklődők. Több érdeklődő volt Békéscsabáról és a távolabbi településekről is, nekik ajánlottuk kollégiumunkat, ahol programokban gazdag, rendkívül mozgalmas életre számíthatnak leendő tanulóink.

Bízunk benne, hogy idén is sokan választják majd iskolánkat hosszú távú tanulási céljaik megvalósításához.

Vincze Sándor
gyakorlati oktatásvezető