Hírforgó

Isten veled Géza!

Benkő Géza, a Cervinus Teátrum alapító tagja örökre lepihent.


A Holle anyó Márkója, a Csodaszarvas Ajandukja és számos szarvasi szlovák és magyar előadás szereplője, a közönség kedvence Benkő Géza örökre megpihent életének 48. évében.

​A Kiskövesden született Pozsonyban szerzett színész diplomát. A szlovákiai magyar színházak – Komáromi Jókai Színház, Kassai Thália Színház, Szevasz Színház – mellett évadokat játszott Győrben, Nagyszombaton (Trnava), a Békéscsabai Jókai Színházban, de másutt is szívesen látott vendég volt.  A színházi fesztiválokon is többször díjazott művész, sajátos humorú önálló estjeivel is gyakran elvarázsolta a közönséget. Színházi elfoglaltságai mellett a televízió is fontos szerepet játszott életében, hiszen éveken át a Jóban Rosszban c. sorozat szereplője volt. Több mint 20 mozifilm és számos rövidfilm sikerét hozta el kiváló színészi alakításaival.

“A színművész érzékletesen adta át mind a humoros, mind a fájdalmas érzelmeket…A közönség átélhette és átérezhette a felvidéki magyarság életét, érzéseit Benkő Géza kitűnő előadásában. Talán a sok fájdalom és keserűség egy részét, – ha humoros formában is élhettük át, – segít megérteni mit élhettek át azok a magyarok, akik ott maradtak.” (Newjság 2016, A nagy (cseh)szlovákiai magyar csönd)

Benkő Géza nagy űrt hagyott maga után, színházunk hálával és szeretettel búcsúzik tőle.

Cervinus Teátrum, Szarvas