Felhívások, Közlöny

A Baráti Kör jótékonysági akciója

Közeleg a karácsony, ismét jótékonysági akcióra hívja fel a figyelmet Szarvas Város Barátainak Köre.


Kedves Baráti Kör Tagok! Kedves Szarvasiak! Kedves Segítők, Támogatók!

Egyesületünk ez év végén is szeretne örömet okozni azoknak, akik magányosan, egyedül, nehéz körülmények között töltik az ünnepeket. A már több mint 10 éve folytatott jótékonysági vásárunk évről-évre egyre több jótevőre talál, sajnos nagy szükség is van az adományokra, legyen az termék, vagy pénzösszeg, amiből meg tudjuk venni az ünnepi asztalra valót.

A korábbi években is magánszemélyektől, cégektől használati tárgyakat, játékokat, könyveket, terítőket, kézimunkákat stb. gyűjtöttünk, s a jótékonysági vásáron értékesítettük azokat. A jótékonyságnak kettős célja volt, tárgyainkat a bolti, kereskedelmi árnál olcsóbban értékesítve olyanok is meg tudták vásárolni, akik számára ez nagy segítség volt, a másik cél, hogy az otthonok lakóit és a városban — főként a tanyavilágban — élő teljesen egyedülálló, rászoruló embertársainkat karácsonyra megajándékozzuk. Minden alkalommal nagy volt az öröm. Volt, hogy a meglepetéstől a megajándékozottak nem tudtak megszólalni, mások elsírták magukat, volt, hogy a korábbi tapasztalatok alapján már nagy izgalommal várták ezt az eseményt. Az ajándékcsomagok átadása mellett elbeszélgettünk a főként tanyán élő idős emberekkel, akiknek ez nagy-nagy élményt jelentett, hiszen télidőben hetekig nincs kivel néhány szót váltaniuk.

Kérjük ebben az évben is a kedves támogatók segítségét, a vásárhoz szükséges árukészlet biztosításához, olyan új dísztárgyak, háztartási és egyéb használati eszközök, játékok, könyvek, plüssfigurák, díszítő kellékek, tartós élelmiszerek, édességek felajánlását, amit jó szívvel adnának erre a célra, amit önmaguk is szívesen kapnának ajándékba.

Gyűjtés helye: Szarvas Város Barátainak Köre Klub, 5540 Szarvas, Kossuth u. 30.

Ideje: november 20-tól hétfőtől-péntekig minden nap reggel 8-tól 12 óráig.

Időpont egyeztetés is lehetséges: Fazekas Erzsébet 06-70/458-5129 mobilszámon, vagy a baratikor.szarvas@gmail.com e-mail címen.

Támogatás, a cél megjelölésével a 11733058-20008316 bankszámlaszámra utalható.

Szeretettel várunk minden önkéntest és aktív tagunkat a kézműves foglalkozásokra is, ahol a közös munka öröme szép és hasznos tárgyak alkotása örömmel, vidámsággal tölti meg a Baráti Kör klubhelyiségeit.

Kézműves készülődés időpontjai: november 22. szerda, 14 órától. November utolsó hetében 27-től december 1-ig délelőtt 9 órától 17 óráig. Legyünk minél többen, akik alkotnak, gyűjtenek, adakoznak a jótékonysági vásárra és a kitűzött cél megvalósítására, mert adni jó! Köszönet: egy boldog mosoly!