Hírforgó, Képgaléria, Média

Adventváró esten a Hagyományőrző Gazdákkal

Több éves hagyománya már Závoda Ferencnek és segítőinek, hogy Adventhez közeledve egész napos családi rendezvényen látják vendégül Ezüstszőlő apraja-nagyját.


A Szarvasi Hagyományőrző Gazdák Egyesülete a legutóbbi hétvégén is kitett magáért. Szombat délelőttől délutánig vidám gyerekzsivaj töltötte be a Közösségi Ház egészét. Játszóházi programok sora váltotta egymást, közben egy ízletes ebédre is sor került. Délután öttől az esti órákra jobbára a felnőtteké volt a főszerep, néhány család azért ide is elhozta kisebb-nagyobb gyerkőceit. A házigazdák – Závoda Ferenc és Szigeti Erika – meleg szavú köszöntője után Mótyán Tibor, Szarvas díszpolgára a régi tanyaklub mozgalom szakmai nagymestere emelkedett szólásra. Kedves képekkel idézte fel Ezüstszőlő harminc-negyven évvel ezelőtti kulturális életét. Mondandója második részében pedig adventváró gondolatait osztotta meg az est vendégeivel.

Mindeközben már jócskán hangolt a nagyhírű, Kárpátaljáról érkezett „Csipkés Zenekar”, egy röpke műsor erejéig színre léptek a körünkben jól ismert „szlovákos aerobikos lányok”, Szigeti Erika Orsi unokája pedig egy gyönyörű énekszámmal is fokozta a hangulatot.

Az ízeiben fenséges vacsorát maga Prohászka Béla világhírű mesterszakács követte el, csikós tokány formájában. Amihez csodálatos édességek és Bencsik Mihály ínyfürdető zamatos meggysöre járultak, egyéb tüzes vizekről vagy az asztalunknál feltűnt német eperborról nem is beszélve.

Vacsora után értékes és míves tombolaajándékok találtak gazdára. Azt követően ismét húrjaiba csapott a Csipkés Zenekar, szebbnél szebb magyar, szlovák nótákkal örvendeztetve meg a dalolni vagy táncolni vágyó nagyérdemű vendégsereget.