Kézilabda, Sportsarok

Folytatódik a győzelmi sorozat

Hazai góllal indult a mérkőzés, de a vendégek gyorsan egyenlítettek.


Szarvasi NKK – EUbilityGR Békéscsaba U.21. 22-28 (18-13), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Szarvas, 100 néző. Vezette: Héjas Tünde, Kránitz Andrea.

Szarvasi NKK: Juhos-KOVÁCS 8, RAFFAI-SUCH 10/5, Hajdu 3, Szabó 2, Balogh 2, Bagi 1. Csere: Kasik (kapus), Ábrahám, Mester, Semjéni, Gábor, Szőke 1/1, Tasgyi, Trnyik 1. Edző: Száva Flórián.

Békéscsaba: Horváth-Milyó 2, Laurinyecz 1, Szöllösi 4/2, Dombi 2, Török, EKKER 7. Csere: Jani (kapus), Benkó, Pap 2, Baranka, Turák 1, Tokai, Hös 1/1, Predeszk 2. Edző: Szabó Károly.

Kiállítások: 14 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/6 ill. 5/4.

Rohanós volt a játék és gyors indításokból a 7. percben 1-6 volt az állás. A vendéglátók nem találtak a kapuba és ezt kihasználták a vendégek. A felzárkózás a 14. percben kezdődött és 7 perc alatt 11-11 lett az eredmény. A csabaiak lendülete alább hagyott, keményebb lett a védekezés. A félidő végére öt gólos szarvasi  előnnyel vonultak a csapatok.

Pihenő után felváltva estek a találatok, majd a Körös-parti gárda kezdett elhúzni a fáradó vendégektől. Az 51. percben 28-18 volt olvasható az eredményjelzőn. A biztos vezetés birtokában fokozatosan cserélte játékosait Száva edző. A csabaiak a mérkőzés végére csökkentették a különbséget.

Az ifisták is itthon tartották a két pontot 23-22-es győzelmükkel.

Száva Flórián:

– Nehezen indultunk a kimaradt helyzetek miatt, de a rutin végül érvényesült a jó játékerőt képviselő csabai fiatalok ellen.

Szezonzáró mérkőzés december 2-án 16 órakor, ahol a bajnokság két veretlenje találkozik: FKSE Algyő – Szarvasi NKK.