Hírforgó, Képgaléria, Média

Eredmények: Barkácsolj odút, madáretetőt! pályázat

November 25-én délelőtt a Szarvasi Arborétum Foglalkoztató termében adták át a  Barkácsolj odút, madáretetőt! címmel meghirdetett pályázat díjait.


A Zöld Forrás pályázati támogatásából megvalósított zöld akciónap a „Zöldfülű manó természetgyára” TERMÉSZETI ÉRTÉKEK BEMUTATÁSA, ZÖLD AKCIÓNAPOK, TÁBOROK LEBONYOLÍTÁSA A SZARVASI ARBORÉTUM FOGLALKOZTATÓ TERMÉBEN REJLŐ KÜLÖNLEGES HÁTTÉRREL című pályázat része volt, melyen  a Szarvasi Város- és Környezetvédő Egyesület többek között az akciónap lebonyolítására nyert támogatást.

A pályázatra összesen 56 pályamű érkezett. Túlnyomó többségben a nagyszülő + unoka páros nevezői arattak sikert, de dicséret illeti a szülő+gyermek párosok által készített madáretetőket, valamint az egyéni alkotók munkáit is. 

A szarvasi oktatási intézmények közül több osztály, csoport, szakkör nevezett a pályázatra, így a Szlovák Általános Iskola és Diákotthon, a GFF Szarvasi Gyakorló Általános Iskola, valamint a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és Zöldpázsit Óvoda diákjai is kalapácsot, szeget, vagy valamilyen újrahasznosított alapanyagot ragadtak magukhoz és küldték el etetőjüket, odújukat a Pepi-kertbe.

A Zsűri értékelését követően dr. Váradi Lászlóné, az egyesület elnöke az alábbi díjakat adta át:

Szülő+Gyermek kategória:

  1. Demcsák Lili és apukája
  2. Pozderka Krisztina és apukája
  3. Ballangó Henrietta és apukája

Nagyszülő+Unoka kategória:

  1. Garai-Szabó Imre és unokái
  2. Hankó Boglárka és nagypapája
  3. Rágyanszky Máté és nagyszülei

Egyéni+Páros kategória:

  1. Bencze Zorka + Steimacher Gréta (GFF Gyakorló Iskola)
  2. Bencze Hunor + Steimacher Tamás (GFF Gyakorló Iskola)
  3. Juhász József Vilmos

Csoportos, Osztály kategória:

  1. Szlovák Iskola 1. osztály
  2. Benka Iskola- Zöldpázsit Óvoda
  3. Szlovák Iskola 2. c osztály

Különdíj (a Közönségszavazás eredményeinek összesítését követően):

  • A 22-es számú nevezés nyert: Szabó Tamara + szülei

Az eredményhirdetést követően a családokat kézműves foglalkozás várta, majd pedig közösen kihelyezték az eleséggel bőségesen feltöltött madáretetőket dr. Hanyecz Katalin igazgató útmutatásával a Szarvasi Arborétum különböző részein.

A gondoskodó madárbarátok jóvoltából 7 db etető és 1 db odu kihelyezése történt meg ezen a napon.

Madarainkat így felkészülten várják a szebbnél -szebb, ötletes madáretetők, melyek megtekinthetők a Pepi-kertben az év minden napján, akár egy látogatás alkalmával is.

A nyerteseknek gratulálunk, köszönjük a munkát!