Hírforgó

Teltházas limbóláz a Hotel Menthol bemutatóján

Szombat estére még Ecsegfalváról is különbusz érkezett Szarvasra. A bombasiker már a szarvasi színpadra állítás bejelentésekor kódolva volt.


Azt gondolom, ez most zsinórban így lesz a jövő nyári vízi színházi rockfiesztáig. Ott majd a nagyérdemű a helyéről felugrálva fog vonaglani. Természetesen most szombaton is állva tapsoltunk. A Hungária, Novai-Fenyő örökzöldjei, a jampi világot idéző jelmezek és díszletek, Botta Tibor – és segítői, Magyari „Macska” László és Gulya István (Mikey) – fergeteges koreográfiái folyton-folyvást retro táncőrületbe kergették a nagyérdeműt a Varga Viktor rendezte darabban.

A szereposztás és a tánckar egészét óriási dicséret illeti, hogy ezt az első percétől az utolsóig százas fordulatszámon pörgetett produkciót szinte egy levegővétellel – kevés kivétellel végig a játszó-térben maradva – ezen a magas művészi fokon énekelték, bulizták, táncolták végig. Ami csöppet sem volt könnyű feladat, hiszen egy ilyen habkönnyűnek látszó játék esetében ingerküszöb felett tartani a közönséget rendkívüli feladat. Kőkemény munka elhitetni a közönséggel, hogy egy habkönnyű mesét lát önfeledten bulizó társasággal. Minden jel szerint a szombati bemutatón jelen levő Novai Gábor is élvezte a látottakat.

Pestiesen szólva a szereposztás sem volt piskóta: Zsilett – Polák Ferenc, Frufru (Zsilett húga) – Bardon Ivett, Bringa – Ragány Misa, Klipsz – Szemerédi Bernadett, Mike – Nádházy Péter, Csacsacsa – Dósa Zsuzsa, Punch – Rigler Renáta, Bambi – Harcsa Boglárka, Mokka – Tatár Bianka, Pajesz – Tóth Mihály, Tubus – Szelle Szilárd, Steksz – Dorogi Péter, Oktán/Cement/Prézly – Széplaky Géza.

A tánckar – Balázs Heni, ifj. Balogh Dávid, Barát Enikő, Bereczki Karina, Csasztvan András, Drahota Albert, Fazekas Döniz, Koska Melinda, Magyari László, Mikey, Szabó Máté, Tóth Eszter – is jócskán rátett egy-két lapáttal: A rendező pedig keményen meghajtotta a saját poénokat is termelő csapatát. Óriási dicséret mindenkinek.

A virtuális mesék, szappanoperák a valódi és koppincs Harry Potterek világát éljük. Ez a trendi. Valamikor ’98-tól kezdve televíziós közvetítésben megnéztem a trilógia mindhárom darabját. Mit mondjak? A Made in Hungária és az Aranycsapat sztorija jobban tetszett. A Hotel Menthol meséjéről mindig a néhai szomszéd nénik rózsaszín üveg őzikéi, csipkével takart foteljei és nyáron is havat rázó üveggömb Mikulásai jutnak eszembe. Ha úgy tetszik, az egész mesét hasonlíthatom egy dupla mázzal, marcipánfigurával és habbal díszített óriás puncstortához is. Meg kell zabálni! Végtére is a puncstortát imádják-imádjuk szerte a világon.

Na valami ilyesmi az egész történet. S mivel itt a töltelék valódi zene, valódi táncőrület, kitűnő desszert kerekedik belőle. Összességében kitűnő pop-rock-jampi revüt láttam. Amiben kitört a limbóláz, újra dübörgött az Isztambul, az ifjak önfeledt módon tekertek a számokra. S ahogy említettem, a nagyérdemű állva tapsolt, felülmúlhatatlan retro hangulatban.

Minden jel szerint a Hotel Menthol Szarvason is sikeresen újranyitott. S ahogy elnéztem, egyhamar nem fog bezárni. Népvigalmi buli ez a javából.