Labdarúgás, Média, Sportsarok, Videók

A ZTE vetett véget álmainknak, emelt fővel búcsúztunk a kupától

Óriási érdeklődés mellett fogadta csapatunk a Zalaegerszegi TE együttesét a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között.


Sokan szabadságot vettek ki a meccs miatt, de az idősebb korosztályból is kíváncsiak voltak a nagy meccsre. Sőt közel 250 iskolás is kilátogatott a találkozóra pedagógusaik kíséretében.

A vendégeknél hétfőn edzőváltás történt, így kettőzött erővel vetették magukat a küzdelembe, csapatunk jobbára a védekezésre koncentrált és egy egy gyors kontrából próbált meg előnyt kovácsolni magának. A védelmünk jól állt a lábán így komoly helyzetet nem tudott kialakítani a ZTE. Az első félidő hosszabbításában Furár esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Így gól nélküli döntetlennel ért végett az első félidő.

A második félidő elején Balázs ártalmatlannak tűnő emelése hullott be a kapunkba, így a 47. percben megszerezték a vezetést a zalaiak. Az 53. percben Vernes lódult meg a bal oldalon, a középen érkező Balázs elé tálalt aki nem hibázott. 0-2
Az 57. percben, tíz perc alatt harmadik alkalommal talált be Balázs0-3

Három gólos előnyük tudatában a vendégek visszavettek a tempóból így csapatunknak is több lehetősége nyílt támadást vezetni. A legnagyobb lehetőségünk Furár visszafejelt labdája után Kriska fejese után volt, de Szemerédi hárítani tudott.

A hazai publikum mindvégig lelkesen buzdította csapatát, hiszen a fiúk mindent bele adtak, de kiütközött a két csapat meglévő kétosztálynyi különbség. A mérkőzés végén a vereség ellenére ismét zúgott a Szép volt fiúk!, a szurkolók ezzel köszönték meg azt a sok szép pillanatot amellyel a csapat ebben a Magyar Kupa sorozatban megajándékozta őket.

Az őszi szezonból egyetlen egy meccs maradt hátra, szombaton Körösladányban lép pályára bajnokin csapatunk.

Szarvasi FC – Zalaegerszegi TE 0-3 (0-0)

Szarvas, 1000 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Bornemissza N., Kövér T.)

Szarvas: Lévai B. – Szikora M., Bakró G. (Pecznik P.), Polonszki P., Viszkok D., Zima D., Klimaj Z., Kriska N., Furár R., Somogyi J. (Farkas N.), Moldván K. (Kukovecz D.). Vezetőedző: Rétes Pál.

Zalaegerszeg: Szemerédi N. – Forgács A., Koszó B., Vernes R., Patvaros Zs. (Paudits P.), Babati B., Nagy G., Ágoston D., Bedi B., Ekker M. (Végh G.), Balázs Zs. (Kertész T.). Megbízott edző: Vlaszák Géza.

Gólszerzők: Balázs Zs. 47′, 53′, 57′

Edzői nyilatkozatok:

Rétes Pál:

– Amíg bírtuk erővel, tartottuk magunkat. Sikerült megnehezítenünk a vendégek dolgát. Sajnos a második félidő elején egy rövidzárlat szeretefoszlatta reményeinket.

Vlaszák Géza:

– Természetesen örülünk a továbbjutásnak, de az első félidei játék után nem volt könnyű számukra ez a mérkőzés. Nagyon lelkes csapattal játszottunk, igazi kupahangulatban. Örülök Balázs Zsolt góljainak, s nagyon kellett a csapatnak is egy sikerélmény végre.