Kézilabda, Sportsarok

Megszakadt a győzelmi sorozat

A tabella első és második helyezettje találkozott az őszi forduló záró mérkőzésén.


FKSE Algyő-Szarvasi NKK 35-26 (16-16), NB II-es női kézilabda-mérkőzés, Algyő, 200 néző. Vezette: Marton Zsófi, Szabó Eszter.

Szarvasi NKK: Juhos-Kovács 4, Balogh 1, SZABÓ 9/1, Raffai-Such 5/1, Hajdu 4, Bagi. Csere: Kasik, Pillár (kapusok), Ábrahám, Szőke 3, Gábor, Mester, Trnyik, Tasgyik. Edző: Száva Flórián.

Algyő legjobb dobói: Velky 10, Gercsó 6. Kiállítások: 0 ill. 8 perc. Hétméteresek: 1/1 ill. 2/2.

Jól kezdték az összecsapást a szarvasiak, a 7. percben 2-5 volt az állás. Szinte minden támadásból gólt dobtak és a védőfal is jól állt a lábán. A hazaiak tempót váltottak és egy hétgólos hajrával fordítottak 9-5. Ezalatt a tíz perc alatt a vendégeknek semmi sem sikerült, sorra maradtak ki a helyzetek. Időkérés után rendeződtek a vendég sorok és a 26. percre 13-13-ra egalizálták a partit. A félidő hátralevő részében felváltva estek a gólok és 16-16-al vonultak pihenőre a csapatok.

Szünet után is felváltva estek a gólok, de a gyorsabb algyőiek ismét kezdtek elhúzni: a 44. percben 24-21 volt az eredmény. A fáradó Körös-partiak nem bírták a hazai tempót, de azért tartották magukat az 56. percig 31-26-ig. A  fiatalabb vendéglátók az utolsó 4 percben négy gólt dobtak, erre vendég válasz már nem volt.

A kilenc gólos különbség túlzott a félidei eredmény alapján.

Száva Flórián:

– Megérdemelt győzelem az agresszíven, sőt néha túl keményen játszó hazaiak részéről, akik mindössze két sárga lappal játszották le a találkozót, míg csapatom 8 percet volt emberhátrányban. A lendületesebb és helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert.

Az ifjúsági csapat 36-18-ra nyerte meg a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel a Szarvasi NKK ifije a tabella élén zárja a bajnoki szezont, míg a felnőttek másodikok.