Hírforgó

„Tegyünk közösen Szarvas fenntartható szépségéért és tisztaságáért”

Az Aquarius67 Alapítvány pályázatot nyújtott be a Földművelésügyi Minisztériumhoz a hazai hulladékgazdálkodással kapcsolatos lakossági szemléletformálás céljából. A kitűzött célok és a szakmai tevékenység alapján a kiíró támogatásra érdemesnek ítélte pályázatunkat.


A projekt az általános és középiskolásokat célozza meg. Szarvason 6 iskola működik. Célcsoport az itt tanuló gyermekek és pedagógusok. Cél a keletkezett hulladékok újrahasznosítása, szemlélet formálás, tapasztalat szerzés. A projekt 2017 novemberétől 2018. március végéig tart, 4 elemből áll, mely során újrahasznosítható hulladékból, alapanyagokból saját készítésű tárgyak, nagyméretű alkotások készülnek.

  • Decemberben elkészülnek az egyéni karácsonyi dísztárgyak és használati eszközök.
  • Az iskolák önállóan kiállítást rendeznek Családi nap, Karácsonyi ünnep keretében. Újrahasznosít a város legnevesebb civil szervezete is, Szarvas Város Barátainak köre, az általuk készített karácsonyi dísztárgyakat felajánlja a jótékonysági vásárra.
  • 2018 március közepére iskolai szintű nagyméretű kültéri alkotások készülnek, melyeket a szabadban, vagy közintézményekben helyezünk el figyelemfelhívó jelleggel.
  • Március hónapban tanulmányi látogatást tesz 40 pedagógus a DAREH Zrt. –nél Békéscsabán az ország legújabb és legkorszerűbb hulladék feldolgozó üzemében. A kirándulás célja a szelektív hulladék felhasználásának megtekintése, tapasztalat továbbadása, diákoknak és szülőknek egyaránt.

A projekttel és foglalkozással közösséget építünk és megóvjuk Szarvas városát, hogy szép és tiszta maradjon a jövőben is.

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg. – www.szelektalok.hu