Hírforgó

Kicsik és nagyok örömestje

Évről-évre visszatérő hagyománya Szarvas Város Baráti Körének a Mikulás est megrendezése. A mostani pénteki alkalomra szép számú család fogadta el a Kör invitálását a Damjanich úti Civil Házba.


Este hat előtt a dúsan terített asztalok megteltek mindenféle földi jóval. Valóságos szendvics és sütihegyek tornyosultak üdítők, szaloncukrok és mogyoróhalmok társaságában a Kör aktivistáinak jóvoltából.

Este hatra a nagyterem megtelt várakozó apróságokkal és nem kevésbé izguló nagymamikkal, nagypapikkal, anyukákkal és apukákkal. Az izgalom tetőfokán kopogtattak és krampusza kíséretében varázsbotjával és hatalmas csomagjaival megérkezett egy végtelenül kedélyes és kreatív Mikulás. A vidám természetű nagyszakállú név szerint szólította magához a gyerkőcöket s némi énekszó vagy versmondás után minden gyermek megkapta a magáét egy tekintélyes csomag és egy hamisítatlan Mikulás sapka kíséretében. A víg kedélyű jó öreg olykor az anyukákat is magához szólította – így a kicsiknek jobban ment az énekes produkció.

Mivel minden várakozó gyerkőc saját bevallása szerint rendkívül jól viselkedett, a Mikulás és nem kevésbé vidám krampuszának ténykedése elhúzódott, de a gyerkőcök végig bírták cérnával. Csak a Mikulás műszak vége felé kellett a jó öregnek egy-két kedélyes fegyelmező mondatot elhintenie. A kicsik együttes énekszóval búcsúztatták a vidám természetű Mikulást.

Őt egy karizmatikus versmondó követte Olasz Etelka személyében, aki először az apróságokat örvendeztette meg meséivel. Majd a kicsik távoztával a Mikulás est felnőtt közönségét ajándékozta meg pajzán történeteivel. Ennek következtében és némi felnőtt vegymintavétel segédletében a Mikulás est emelkedetten derűs hangulatban zárult.

Az est illusztris arcai között ott voltak dr. Molitorisz Pál Puszedli-díjas helytörténész, Peres Mihály és Komár Jansi örökifjú rockzenészek, Pártay Lucia meteorológus, Mojsza Mihály és neje, valamint sokan mások.