Asztalitenisz, Sportsarok

Nemzetköziben és régiós szinten is az élen

Budapesti nemzetközi verseny, orosházi régiós megmérettetés – mozgalmasan telnek a Szarvasi Körös ASE év eleji napjai is.


Budapesten rendeztek a közelmúlt egyik hétvégéjén nemzetközi újonc korosztályú asztalitenisz versenyt, melyen a Szarvasi Körös ASE képviseletében Szántosi Dávid az alábbi eredményeket érte el. A megmérettetésen egyébként 13 ország legjobbjai, összesen 177 gyermek versenyző indult el.

U13 fiú csapatverseny (13 évesek, 47 résztvevő csapat): 1. Szántosi Dávid (Szarvasi Körös ASE) és Kizakisz Georgiosz (Jorgos SE). A főtáblán legyőzték 3:0-ra Luxemburg csapatát, miután csoportjukban dán, svéd és szlovák ellenfeleiken is felül kerekedtek. Az elődöntőben 3:0-ra verték a fehérorosz Gomselmasch csapatát. A döntőben a magyar B válogatottat is 3:0-ra győzték le, így egyetlen mérkőzést sem vesztve, veretlenül állhattak a dobogó legfelső fokára. Ez nem várt óriási bravúr volt, hiszen a szarvasi versenyző még csak 11, párja pedig 10 éves.

Dávid a közelmúltban újonc korúként a 15 éveseket felvonultató magyar serdülő válogatott tagja lett és a Magyar Állam Héraklész serdülő válogatott keretébe is bekerült 2018. január 1-jével. Utóbbit hazánk a kiemelkedő, tehetséges gyermek sportolók számára tartja fenn.

Egy másik versenyen is sikeresen szerepelt a Szarvasi Körös ASE versenyzőgárdája. Itt Szántosi Dávid nem versengett, mivel válogatottként nemzetközi utánpótlás versenyen vett részt.

Eredmények:

Amatőr fiúk U11 egyéni: 1. Bencze Hunor, 2. Sass Péter, 3. Magyari Milán.

Amatőr fiúk U12 egyéni: 1. Hajdú Dániel, 3. Rumi István.

Amatőr fiúk U13 egyéni: 3. Szabó Tamás.

A fenti eredmények mind szép sikerek a szarvasi egyesület számára.

Támogatók: Szarvas Város Önkormányzata, Szarvasi Mozzarella Kft., Katech Zrt., Biohungaricum Kft.