Hírforgó, Képgaléria, Média

Épülhet a három rendelő

Január 18-án jócskán akadt tennivalója a Képviselő-testületnek, így már fél egykor munkaterületátadással indult a testületi ülés programja a Széchenyi utca 2. szám alatt.


Az 1960-as és ’70-es években még egy legendás tanárházaspár, Vajda Aurél és Vajdáné Emmi néni által lakott polgárházban három háziorvosi rendelőt alakít ki az önkormányzat. A beruházás – amely a rendelők mellett adatfelvevőt, öltözőket, mosdókat, várótermet, udvari parkolókat, kerékpártárolókat tartalmaz – kilenc hónapon belül valósul meg a kivitelező Integrál Zrt. jóvoltából 99 milliós árajánlat alkalmazásával.

Az önkormányzati elképzelések egy 60 milliós pályázati nyeremény és egy 45 milliós fejlesztési hitel felvételével valósulnak meg. A rendelőépület akadálymentes lesz, a tetőn pedig napelemeket is elhelyeznek a gazdaságos energiahasznosítás érdekében.

A munkaterületátadáson Babák Mihály polgármester és Bődi Péter vezérigazgató megállapodást írtak alá a munkaterületátadás alkalmából. Ezen jelen voltak: Dankó Béla országgyűlési képviselő, az érdekelt háziorvosok és dr. Melis János címzetes főjegyző is a Képviselő-testület egészének társaságában.